Política

Calviño després dels canvis a l’executiu espanyol: “Aquest és el govern de la recuperació”

La vicepresidenta anuncia que el Consell de Ministres aprovarà transferències de 2.800 milions d’euros per a les comunitats

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat aquest dimarts que els canvis a l’executiu espanyol responen a la voluntat del president Pedro Sánchez de traslladar el missatge que “és el govern de la recuperació”.

En una entrevista a La 1, Calviño ha destacat que aquesta crisi de govern ha coincidit amb l’aprovació del pla de recuperació espanyol i de mesures com la del PERTE per al sector del vehicle elèctric i connectat.

“S’obre una nova etapa en la que cal remar en la mateixa direcció i la prioritat és desplegar el pla de recuperació”, ha argumentat Calviño, que d’altra banda ha anunciat que el govern aprovarà transferències de 2.800 milions d’euros per a les comunitats en matèria d’habitatge, educació i cultura.

La nova vicepresidenta primera -en substitució de Carmen Calvo, que ha deixat el govern espanyol- ha fet una crida a “concentrar tots els esforços” en la recuperació amb els recursos que ofereix Europa perquè es tracta “d’una oportunitat única” des del punt de vista de les inversions i la modernització de l’Estat.

Calviño ha lamentat no poder assistir aquest dimarts a la reunió de l’Ecofin que ha de donar llum verd al pla de recuperació espanyol, ja que coincideix amb el primer Consell de Ministres del remodelat govern.

La primera reunió del nou executiu donarà llum verd al PERTE per al sector de l’automoció elèctrica i també aprovarà el repartiment de 2.800 milions d’euros entre les comunitats autònomes destinat a inversions en rehabilitació d’habitatges, la modernització i digitalització de l’educació i en l’àmbit de la cultura, incloent el sector audiovisual.

Demana el suport de les altres forces polítiques per aprovar els PGE

De cara als pressupostos per a l’any que ve, Calviño ha demanat a les altres forces parlamentàries suport per a l’aprovació dels comptes. “És el moment que tots pensin en el benestar general”, ha comentat la vicepresidenta primera i ministra del govern espanyol.

De moment, ha explicat que ha començat a treballar amb la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, en el sostre de la despesa i que estan a l’espera de l’evolució del segon semestre de l’any.

Calviño ha deixat clar que la prioritat és la recuperació de l’economia i també la reincorporació dels treballadors que encara estan en ERTO com a conseqüència de la pandèmia.

En aquest sentit, ha comentat que cada dia més 2.000 treballadors tornen a la feina. “És un bon ritme, cal mantenir-lo i inclús accelerar-lo i que trobin feina tots els compatriotes que la van perdre durant la pandèmia”, ha dit.

En aquest context, sobre la pujada del SMI ha comentat que cal prendre decisions “amb responsabilitat i en el moment adequat” i ha reiterat amb l’objectiu de “no posar en risc la recuperació econòmica”.

Calviño ha defensat que el compromís de l’executiu en aquesta qüestió és “clar” i ha defensar que el govern ja va pujar-lo un 30% de cop, el major creixement dels països de l’entorn, i que l’objectiu és assolir el 60% del salari mitjà.

“Estem compromesos en seguir millorant les condicions laborals dels treballadors”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera