Política

Crisi al govern de Lleida per l’expulsió d’un regidor del Comú

La destitució del tercer tinent d’alcalde, el líder del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, per part de l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), ha provocat una crisi a l’executiu de la Paeria que podria acabar amb la sortida del Comú del tripartit amb republicans i Junts. Dimarts, en la junta de propietaris de Torres Salses, Talamonte va votar en contra d’aquest pla de reparcel·lació contradient la posició de l’executiu i dimecres va exigir públicament la revisió del pacte de govern denunciant incompliments.

L’alcalde Pueyo va reaccionar expeditivament. Va convocar la taula del pacte a les tres de la tarda, el Comú no hi va assistir, i va aprovar tres decrets que suposaven la destitució de Talamonte, la seva exclusió de la junta de govern i el traspàs a alcaldia de les competències d’Habitatge i Transició Ecològica. “Puc entendre part de les emocions del Comú, però no es pot repicar i anar a la processó ni es pot ser govern i oposició”, afirmava Pueyo, segons el diari Segre. Ahir, el Comú acusava l’alcalde d’aplicar-los un 155 i d’actuar impulsivament amb l’únic objectiu que no s’oposessin a la reparcel·lació de Torres Salses, que la regidora del Comú, Elena Ferré, considera un “mandat electoral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona