Política

Cs demana a la fiscalia del Tribunal de Comptes que s’oposi a l’aval de l’ICF

Carrizosa veu un “frau de llei” que s’avali amb diners públics “autors de malversació de recursos públics”

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha explicat que el seu grup es dirigirà a la fiscalia del Tribunal de Comptes per demanar-li que s’oposi a l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF). Aquest matí, el conseller d’Empresa i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat que finalment el Govern activarà la via de l’ICF per front a la fiança de 5,4 MEUR. “Ja que la fiscalia té el deure de protegir l’interès públic, que sigui la fiscalia queili digui al Tribunal de Comptes que no accepti aquesta fiança per part de l’ICF”, ha afegit Carrizosa. Segons Cs, és un “frau de llei” que s’avali amb diners públics “autors de malversació de recursos públics”, en referència als 34 ex alts càrrecs del Govern.

Carrizosa també ha dit des dels passadissos del Parlament que el seu grup demanarà la compareixença a la cambra catalana del conseller delegat de l’ICF, Victor Guardiola Flores, perquè expliqui la “cobertura legal” del fons creat pel Govern. I el president de Cs també ha demanat al conseller Giró que no involucri treballadors públics en una “operació il·legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia