Política

La prohibició traspassa totes les fronteres

La premsa internacional es fa ressò de l'abolició als seus webs

Mitjans espanyols carreguen contra Catalunya

Els webs dels mitjans de comunicació internacionals van començar a treure fum ahir al migdia quan el Parlament va votar a favor de la prohibició de les curses de braus. Tots els mitjans estrangers es van fer ressò de la supressió d'una “tradició espanyola” i van col·locar la notícia a les portades digitals. Des de la CNN, passant per la BBC, fins a Al-Jazeera. La decisió d'ahir de la cambra catalana és la que ha tingut l'impacte més transcendent més enllà de les nostres fronteres.

La gran majoria d'aquests mitjans també feien referència al debat identitari i als trets diferents de Catalunya envers Espanya. La cadena nord-americana CNN, per exemple, parlava de la “crueltat” de la tauromàquia, però destacava que, segons alguns analistes, el “nacionalisme català” ha influït en la votació. El diari italià Il Corriere della Sera i el francès Le Figaro feien un discurs semblant, mentre que per a The New York Times l'acord del Parlament representa “el cop més dur a una tradició que molts espanyols consideren part essencial de la seva cultura”. El mitjà britànic The Guardian recordava que la prohibició s'ha fet en un territori amb una llengua i una cultura pròpies i destacava que l'efecte pràctic serà menor, perquè actualment es fan poques curses de braus a Catalunya; tot i això, afegia que “els aficionats taurins i els conservadors espanyols s'estan prenent molt seriosament el drama”. El mitjà argentí Clarín assenyalava que l'aprovació d'ahir anima els moviments proanimals a intentar estendre el veto de les curses de braus a tot l'Estat. Alguns periodistes europeus que ahir van ser al Parlament per cobrir la informació asseguraven que l'abolició dels toros suscita més interès que els triomfs del Barça.

Els webs d'alguns mitjans espanyols carregaven amb duresa contra Catalunya amb títols com ara “Setge a la festa a Catalunya”, “La prohibició dels toros és una tragèdia cultural per a Catalunya” i “El Parlament prohibeix les curses de braus després de 30 anys d'assetjament nacionalista davant la passivitat general”.

Molts també feien enquestes sobre la conveniència de l'acord pres ahir a l'hemicicle català i, com és lògic, ho emmarcaven més en una qüestió nacional catalana i espanyola que no pas de defensa dels animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.