Política

El ressò de la bilateral marca la represa al Congrés

La Diputació Permanent vota dimecres el prec del PP que les ministres de Política Territorial i de Transports s’expliquin per la Generalitat i pel Prat

Petició a Darias pel MIR i al president per Kabul

La reactivació de la comissió bilateral Estat-Generalitat –inèdita durant els vuit anys del govern de Mariano Rajoy tot i ser una obligació estatuària– encara cou al PP, que ha convertit la represa de l’activitat al Congrés en una fiscalització del que es va acordar el 2 d’agost a Madrid entre els governs de Pedro Sánchez i Pere Aragonès. La Diputació Permanent del Congrés –l’òrgan que substitueix el ple en versió reduïda en els períodes de vacances parlamentàries– debatrà i votarà dimecres que ve les peticions del PP perquè compareguin la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per explicar quins acords polítics té amb la Generalitat i quin és el pla de futur del Prat.

La Diputació Permanent es reunirà dimecres a les onze del matí a la Sala Constitucional del Congrés amb una quinzena de peticions de compareixença –totes del PP– en què la carpeta catalana és un dels afers recurrents.

MIR, “atac a la igualtat”

A més de les peticions a les ministres Rodríguez –per la bilateral copresidida amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà– i Sánchez –per l’acord fora de l’agenda amb el vicepresident Jordi Puigneró sobre l’aeroport–, el PP reclama també que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, doni explicacions de “l’anunci de negociació per a la transferència de la formació sanitària especialitzada (MIR, EIR, FIR) i els motius d’aquesta nova cessió a l’independentisme i d’aquest atac a la igualtat i a la cohesió de la sanitat pública espanyola que destrueix un exemplar model d’èxit”.

De l’Afganistan a la llum

Amb la incògnita del vot d’ERC i Junts en vigílies de la taula de diàleg, el PSOE i Podem han de derrotar també peticions de compareixença del president Pedro Sánchez i del ministre d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, pel pla d’evacuació del personal de l’Afganistan, i de la vicepresidenta Teresa Ribera (Transició Ecològica) per l’escalada rècord del preu de la llum a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona