Política

Aragonès només compta amb la CUP pel pressupost

Vol tenir tancat el pacte a l’octubre

Rebutja un acord pels comptes amb el PSC perquè “no seria coherent”

Declaració sense matisos del president català, Pere Aragonès, sobre l’aprovació del pròxim pressupost de la Generalitat: amb l’únic soci amb què compta el govern és amb la CUP. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Aragonès argumenta que “qualsevol altre escenari no seria coherent” amb l’acord signat amb Junts i amb la CUP. Per tant, les cartes sobre la taula. I això significa no comptar amb el PSC perquè no s’imagina els de Salvador Illa votant a favor d’una proposta que inclogui els compromisos amb els anticapitalistes. “Volem tirar endavant el pressupost amb els socis de la investidura: ERC, Junts i la CUP”, afirma Aragonès, que recorda que aquest compromís forma part dels acords entre les tres formacions. De fet, “a hores d’ara” no preveu “cap altra possibilitat” que aprovar els comptes per al 2022 amb els anticapitalistes: “Si volem un bon pressupost, la CUP hi ha de ser”, conclou.

Un pacte amb la formació liderada per Dolors Sabater que a priori no s’entreveu fàcil perquè els cupaires han situat com a línia vermella l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs Olímpics d’hivern als Pirineus. Sobre això, però, Aragonès té clar que cap d’aquests dos aspectes formen part de l’acord d’investidura que van tancar ERC amb la CUP. Les seves previsions són intensificar els contactes entre les parts i tancar el pacte a l’octubre perquè el pressupost entri en vigor l’1 de gener del 2022. “Hem de concretar molts aspectes, tot just tenim la foto general i cal omplir-ho de contingut”, rebla el president de la Generalitat.

LA FRASE

Si volem un bon pressupost de la Generalitat, la CUP hi ha de ser
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT

La gestió de l’aeroport, imprescindible per al Prat

Una de les ‘patates calentes’ que té el govern Aragonès sobre la taula és l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport del Prat, i en aquest sentit el president reitera que Catalunya ha de gestionar el Prat: “Qualsevol de les propostes de futur ha de dependre de la gestió catalana de l’aeroport. És absolutament imprescindible”, sosté Aragonès, que defensa que figuri aquesta competència a l’acord final del pla director del Prat. Per ell, l’Estat pot tenir la seva participació en la gestió com una administració més. “De res serviria un augment de la capacitat del Prat, amb tots els problemes, sacrificis, l’esforç i el debat que pot comportar i afrontar, si des de Catalunya no gestionem el futur de l’aeroport. No podem assumir una infraestructura i que es gestioni des de 500 quilòmetres, i que no serveixi per als objectius marcats inicialment”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona