Política

Biden descarta endarrerir la retirada de l’Afganistan

El president dels EUA decideix seguir la recomanació del Pentàgon de mantenir el 31 d’agost com la data límit per a l’evacuació

Encarrega al seu equip que estudiï opcions per si canvia d’opinió

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, descarta la possibilitat d’endarrerir la retirada de les seves tropes de l’Afganistan més enllà del 31 d’agost per continuar amb les evacuacions d’occidentals i els seus col·laboradors afganesos, segons han informat aquest dimarts diversos mitjans nord-americans i ha confirmat ell mateix posteriorment en una declaració televisada.

Malgrat les pressions de diversos aliats occidentals, Biden ha decidit acceptar la recomanació del Pentàgon de cenyir-se a la data límit del 31 d’agost que els EUA s’havien marcat per concloure les operacions d’evacuació i marxar de l’Afganistan, segons han apuntat cadenes com la CNN o Fox News.

Aquestes informacions, que citen a fonts oficials, han arribat després que conclogués una reunió virtual de líders del G7 sobre l’Afganistan, on països com el Regne Unit i França han apostat per ampliar el calendari per assegurar-se de poder evacuar a tothom que ho necessiti.

Biden, però, es decanta per mantenir la seva data límit original a causa dels riscos que suposaria per al seu personal i les seves tropes quedar-se més temps al país, segons una font consultada per la CNN.

Posteriorment, Biden ha comparegut davant els mitjans i ha anunciat que s’està en camí de culminar la retirada de l’Afganistan en la data límit del 31 d’agost.

No obstant això, el president ha demanat al seu equip que estudiï opcions per si en algun moment canviés d’opinió i decidís allargar la presència militar al país asiàtic, ha indicat la mateixa font.

El cap del govern dels EUA ha pres aquesta decisió un dia després que un portaveu dels talibans l’advertís que estendre les evacuacions  més enllà de finals d’agost suposaria per a ells creuar una “línia vermella” i provocaria “una reacció”.

El portaveu del departament de Defensa dels EUA, John Kirby, ja va afirmar en una roda de premsa aquest dimarts que, ara com ara, el Pentàgon treballava encara amb la fita de culminar el 31 d’agost la sortida de les seves tropes i l’evacuació dels ciutadans nord-americans i els seus col·laboradors afganesos de l’Afganistan.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control de la part palestina del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona