Política

Política

El referèndum dels ponts

Diferents territorials de l’Assemblea “s’escalfen” per la Diada amb concentracions matinals als diferents ponts de l’AP-7 de la demarcació

Sense oblidar represaliats i exiliats, s’ha recuperat la “independència” com a lema

Si es fes un referèndum al pont, “el guanyaríem”. El coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, il·lustra d’aquesta manera la complicitat dels conductors ahir a l’AP-7 davant el desplegament d’estelades i pancartes als ponts de l’autopista, una acció que, efectuada el diumenge d’operació tornada de les vacances d’estiu, serveix com a “escalfament” per a la Diada. És la tercera vegada que l’ANC Girona s’afegeix a la iniciativa d’àmbit nacional Ponts per la independència. A més d’ahir, l’ANC Girona va convocar aquesta acció els dissabtes 31 de juliol i 14 d’agost al pont de l’AP-7 a l’Espai Gironès.

Després que els tres últims anys el lema de la pancarta fos la llibertat pels presos i exiliats, enguany, i sense oblidar la lluita pels represaliats, es reivindica de nou la independència i la República catalana. Així, es van desplegar dues pancartes; en la primera hi havia la inscripció “llibertat” en lletres majúscules i en la segona es podia llegir “República catalana” en anglès. “De cada vint cotxes que circulen i ens veuen al pont només un ens increpa o crida “Viva España”; la resta ens saluda, fa llums”, destaca Casellas sobre aquest referèndum improvisat a peu d’autopista. Al llarg de les tres hores que va durar l’acció al pont de l’AP-7 a l’Espai Gironès, des de les 9 h fins a les 12 h, hi van participar una trentena de socis i simpatitzants.

Les diferents territorials de les comarques gironines de l’ANC es van afegir també a la reivindicació cobrint en total una vintena de ponts del traçat de l’AP-7. “Al principi, els conductors estan sorpresos però després ja se’ls esperen”, remarca Tavi Casellas.

L’últim cap de setmana d’agost significa el retorn a la quotidianitat, i en el cas de l’independentisme, una crida a la mobilització amb la mirada dirigida a la Diada però també a la reunió de la taula de diàleg prevista. L’acció als ponts, remarquen des de l’ANC, serveix, doncs, com a recordatori i “per animar” i convèncer els conductors i passatgers “indecisos” de la importància d’una Diada massiva d’aquí a dues setmanes. “És molt diferent presentar-se a la taula de diàleg amb una manifestació d’un miler de persones a Barcelona per la Diada que fer-ho amb una foto de 50.000 persones”, explica Casellas per convèncer els dubtosos i combatre el desencís de la ciutadania, fent una crida a la mobilització del moviment independentista.

A diferència de l’any passat, en què a causa de la situació epidemiològica el territori va prendre protagonisme en la Diada, enguany es torna a fer una convocatòria unitària a Barcelona. L’ANC Girona també hi participa i de moment tenen reservats nou autocars –en les diades prepandèmia en solien reservar una vintena–. Des d’aquesta setmana ja es poden adquirir les samarretes de la Diada i els tiquets per a l’autocar al local de l’ANC Girona, a la plaça Mercaders, d’11 h a 13 h i de 18 h a 20 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona