Política

ERC i Junts perdran el govern de Cambrils per una moció de censura

El regidor de l’NMC Oliver Klein trenca el pacte i es convertirà en el nou alcalde amb el suport del PSC, PP, Cs i els dos regidors no adscrits

L’alcaldessa en funcions, Camí Mendoza, acusa de “traïció” el seu fins ara soci de govern i revoca les responsabilitats als regidors de l’NMC

ERC i Junts per Cambrils perdran el govern de Cambrils (Baix Camp). El regidor Oliver Klein, del Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) i fins ara soci a l’equip de govern, ha trencat el pacte de govern i es convertirà en el nou alcalde a través d’una moció de censura contra la republicana Camí Mendoza  impulsada juntament amb tots els partits de l’oposició, amb la que suma majoria absoluta.  

El nou govern estarà format, a més de Klein i els altres dos regidors d’NMC (Enric Daza i Natàlia Pleguezuelos), per l’oposició en ple, en la que figuren dos regidors no adscrits. Es tracta dels quatre edils del PSC (Ana López, Josep M. Vallès, Yolanda Quílez, Ingrid Duch), els tres de Ciutadans (Juan Carlos Romera, Santi Gámez, Yolanda Burgos) i un del PP (David Chatelain). Els dos no adscrits són Joan M. Artigau, procedent de Junts, i Patricia de Miguel, la qual va abandonar Ciutadans el mes de maig passat.

La moció de censura, segons han explicat en la tarda d’aquest dimarts els seus impulsors, vol descavalcar Mendoza de l’alcaldia a favor de Klein, fins ara segon tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica. Klein ha argumentat “falta de confiança” en Mendoza i ha reivindicat el “paper clau” de la seva formació per revertir una situació d’”apatia” en la qual s’ha sumit el municipi per “falta de lideratge”.

Els partits de l’oposició acusen Mendoza de falta de “transparència” i de manca de “diàleg i consens”, segons ha reiterat la socialista Ana López. Els signants de la moció asseguren que no els mou el partidisme, sinó el seu desig de treure la ciutat de l’”apatia” i el “continuisme”

De la seva banda, l’alcaldessa en funcions ha acusat obertament de “traïció” els que fins fa poques hores eren els seus socis de govern a l’Ajuntament, l’NMC, i el seu portaveu Oliver Klein, al qual ha qualificat de “Judes”. Mendoza ha  titllat l’acord per fer-la fora de “pacte Frankenstein” i ha denunciat que aquest es basa “en interessos personals”. La republicana ha preguntat irònicament al PSC si “és lògic que el cinquè partit en vots tingui l’alcaldia”.

El primer tinent d’alcalde de Cambrils i portaveu de Junts, Josep Lluís Abella, ha etzibat que la moció de censura és “un pacte antinatura” que “perjudica” el municipi i ha acusat els signants de “voler assegurar-se una cadira a l’Ajuntament”. En aquesta línia, Abella ha posat en qüestió els punts en comú que tenen els quatre partits que s’han aliat per entrar a govern la resta del mandat. En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Abella ha apuntat que la moció de censura ha estat “una maniobra de joc brut i deslleialtat”.

El pròxim ple, que se celebrarà el 28 de setembre a les dotze del migdia, servirà per votar la moció de censura i constituir el nou plenari. Es tracta de la primera sessió que recuperarà la presencialitat després de la pandèmia de la Covid-19.  

Per la seva banda, després de la marxa d’NMC, l’equip de govern de Mendoza, en funcions fins al ple de la moció, queda format per onze regidors.  En relació als regidors no adscrits, l’equip de govern resta a l’espera d’una consulta jurídica per saber si podran impugnar la seva participació al nou consistori.

Fins aleshores, Mendoza governarà en funcions amb un equip d’onze regidors, després que hagi anunciat la revocació de les competències als representants de l’NMC. Són sis republicans (Mendoza, Alejandro Garcia, Eduard Pellicer, Cinta Aran, Hélène Arcelin, Jaume Gila) i els dos edils de Junts per Cambrils (Lluís Abella i Marta Borràs).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona