Política

Arrimadas acusa Sánchez d’“agenollar-se” davant d’Aragonès en la taula “de la infàmia”

El PP català acusa el president del govern espanyol de “traficar amb els drets dels catalans” i “comprar el marc mental del separatisme”

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’“agenollar-se” davant del cap de l’executiu català, Pere Aragonès, mentre el preu de la llum es dispara en la taula “de la infàmia”, en referència a la taula de diàleg que s’ha produït aquesta tarda al Palau de la Generalitat.

En una atenció als mitjans després de reunir-se amb representants del sector de l’oci nocturn, Arrimadas ha carregat contra Sánchez, tot afirmant que “el separatisme fa el que vol” amb ell. Segons la líder de Ciutadans, Aragonès “ha obtingut el que volia” que és “bilateralitat” entre els governs.

La presidenta de Cs ha retret a Sánchez que “intenti tapar” l’augment del preu de la llum reunint-se amb el president català en lloc de convocar una mesa d’experts per aconseguir rebaixar el megawatt hora, que demà arribarà a un nou rècord de 188 euros. Arrimadas ha afegit que la taula és un “menyspreu” als constitucionalistes catalans que “no estan representats” a la negociació.

Sobre el resultat de la reunió, ha comentat que veu normal que estiguin satisfets, però ha pronosticat que Sánchez s’ha assegurat el suport als pressupostos i Aragonès aconsegueix fer “callar” el constitucionalisme a Catalunya i que sembli que hi ha “un problema entre Catalunya i Espanya” i que són dues entitats diferents.

Per la seva banda, el PP català tampoc ha vist amb bons ulls la reunió de la taula de diàleg celebrada aquest dimecres entre els governs espanyol i català i la trobada entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president d’Espanya, Perdo Sánchez. “És una reunió lamentable i vergonyosa”, ha dit en roda de premsa la diputada Lorena Roldán.

Per a la diputada popular, amb aquestes reunions, el govern espanyol “accepta traficar amb els drets dels catalans”. “Ens ha venut als constitucionalistes per a seguir dormint uns mesos més al matalàs de la Moncloa. És evident que defensa més el Falcon i el matalàs de la Moncloa que els drets dels constitucionalistes”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona