Política

Protesta a Barcelona per la detenció de Puigdemont

Cuixart, Borràs, Turull o Vergés participen a la concentració

Els manifestants que protesten aquest matí davant del consolat italià contra la detenció de l’expresident Carles Puigdemont han tallat la Diagonal de Barcelona. A la concentració, convocada inicialment per l’ANC i a la qual s’ha adherit Òmnium i altres entitats, hi ha una forta representació de JxCat, amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs o l’exconseller Jordi Turull, i també està prevista la presència del vicepresident Jordi Puigneró També hi ha l’exconsellera de Salut i vicepresidenta del Parlament, la republicana Alba Vergés, així com el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, entre d’altres.

Els manifestants porten pancartes on es llegeix ‘Independència o dimissió’, o ‘Puigdemont, President!’. També hi ha banderes estelades i cartells reclamant, en anglès, la llibertat per a Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu policial per protegir l’edifici del consolat italià, cosa que ha impedit als manifestants apropar-se a l’immoble, de manera que han acabat per moure’s unes desenes de metres cap a l’avinguda Diagonal, que han tallat al trànsit.

Protocol de seguretat

El Departament d’Interior ha establert un protocol de seguretat a l’entorn del consolat italià davant la protesta per la detenció de Carles Puigdemont. Membres de JxCat com Laura Borràs o Jordi Turull han criticat no poder arribar davant del consolat. Fonts d’Interior han explicat a l’ACN que el dispositiu, que ha acordonat el consolat a Aribau, s’ha aplicat en base a la petició del Departament d’Exteriors per protegir-lo. Des d’Exteriors afirmen que no ho han demanat explícitament sinó que hi ha un protocol general i que en rebre la trucada d’Interior van recordar que cal assegurar la seguretat del cos diplomàtic sempre per part de les forces de seguretat d’ambaixades o consolats. Han afegit que és un tema automàtic i protocol·lari.

Les mateixes fonts del Departament d’Interior han indicat que el dispositiu estava consensuat entre les dues conselleries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona