Política

ERC aposta perquè el Parlament insti el Govern a avançar cap a la resolució del conflicte polític amb la taula de diàleg

Els republicans reclamen el traspàs de la gestió de l’aeroport i els ports catalans

El grup parlamentari d’ERC ha registrat una proposta de resolució que vol que el Parlament insti el Govern a avançar cap a una resolució democràtica del conflicte polític mitjançant l’impuls del “procés de negociació articulat a través d’una taula de diàleg i negociació política” entre ambdós executius.

Els republicans han demanat el traspàs de la gestió dels aeroports i ports catalans “per desplegar un model propi dirigit al benefici comú de l’economia i la societat catalana” i el traspàs “immediat” dels recursos i la gestió de les beques universitàries.

En aquest sentit, els republicans aposten perquè la cambra denunciï que Catalunya pateix sistemàticament un dèficit fiscal amb el sector públic de l’Estat d’un 8% del PIB de mitjana.

En una altra iniciativa parlamentària, ERC aposta per exigir a l’Estat el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) i modificar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), “ampliant a nous complements i nous itineraris d’inserció sociolaboral”.

ERC també proposa exigir a l’Estat el pagament del deute pendent Catalunya de la disposició addicional 3a de l’Estatut d’Autonomia corresponent a l’exercici del 2008 i el reconeixement del deute pel mateix concepte corresponent als exercicis 2009-2013. També el pagament del deute pendent derivat de la integració definitiva del finançament revisat dels Mossos d’Esquadra pactat i reconegut per l’Estat el 25 de setembre de 2018.

Finalment, ERC vol que el Parlament traslladi a l’Estat la necessitat de legislar per a garantir el manteniment de la prestació universal de serveis bancaris i postals “mínims de qualitat” i supeditar l’autorització de possibles fusions bancaries a el “manteniment de xarxes d’oficines que garanteixin un servei bancari universal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona