Política

Incidents a la UAB entre grups antifeixistes i membres del col·lectiu S’ha acabat

Un centenar de persones han irromput i desmuntat el punt informatiu de l’associació espanyolista a la plaça Cívica

Un centenar de persones vinculades al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ( SEPC) i altres grups antifeixistes han irromput aquest dimecres al punt d’informació que l’associació espanyolista S’ha acabat havia instal·lat a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), al campus de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès. Els fets han passat pels volts de les 10.30 h, quan el col·lectiu ha entrat a la plaça, ha increpat els membres de la carpa i han desmuntat i malmès la instal·lació, així com el material de propaganda. S’ha acabat denuncia l’actitud dels protestants i que el rectorat no hagi vetllat per la seva seguretat, tot i que fonts del centre destaquen que hi havia personal de seguretat privada.

El col·lectiu havia muntat una parada coincidint amb els primers compassos del curs acadèmic per captar socis i promoure els principis que esgrimeix, entre ells la defensa de que s’imparteixin classes en llengua castellana a la universitat, segons detallen fonts de S’ha acabat. “Quan no portàvem ni mitja hora instal·lats ha arribar un centenar de persones amb pancartes, pots de fum i micròfons per boicotejar l’acte”, explica la seva presidenta, Júlia Calvet, en declaracions a l’ACN.

Calvet assegura que els han llançat bengales, que una d’elles ha fet una cremada a terra, i que un dels integrants de la carpa ha caigut i s’ha fet mal. Explica que han tingut sensació de perill, i creu que el rectorat no ha fet suficient per garantit la seva seguretat.

“Hem anat a l’edifici del rectorat per demanar que donessin ordre d’entrada als Mossos d’Esquadra al campus, però no ho han fet, només hi havia uns vuit membres de seguretat privada davant de centenars de persones, quan nosaltres érem sis” ha assenyalat. “No s’ha garantit la seguretat dels membres de S’ha acabat, hem estat patint”, ha afegit.

Per la seva banda, fonts de la universitat han assegurat que s’hi ha desplaçat els efectius de seguretat privada de què disposa el centre per garantir que els aldarulls no anessin a més. A més, el personal de seguretat ha establert un cordó per evitar que els dos col·lectius topessin.

Per la seva banda, el SEPC assegura que han fet la convocatòria interna a la plaça Cívica perquè consideren que a la UAB “no hi té cabuda en feixisme”, segons ha dit la portaveu Marta Daviu en declaracions a l’ACN. “Hi serem tants cops com faci falta per combatre el feixisme”, ha afegit.

Un camió de transport s’ha endut les restes de la carpa, que ha quedat visiblement malmesa. Fins el lloc també s’hi ha desplaçat diputats i membres de Ciutadans i Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES