Política

A mig mandat, Salt situa en un 73% el compliment d’objectius

El desenvolupament del sector sud amb el nou hospital i el campus de salut, uns 9 milions per a habitatge i els nous centres educatius són els principals “projectes troncals” que el govern municipal reivindica haver engegat

Satisfacció pel grau de compliment dels objectius marcats el 2019 i que –un cop siguin desplegats en la seva totalitat–, hauran de ser els eixos fonamentals per al desenvolupament del municipi de Salt per d’aquí a 20 i 30 anys. Aquest és el missatge que l’alcalde, Jordi Viñas, i el seu equip de govern (ERC-Junts) van argumentar ahir fent balanç del pla d’actuació municipal (PAM) de Salt. Un pla amb 91 accions que s’havia fixat a l’inici del mandat i que el govern calcula que s’ha complert en un 73%.

Sector sud

Viñas recalca que en aquests dos últims anys s’han posat les bases del plat fort per al futur del municipi: el desenvolupament de les 90 ha del sector sud amb la confirmació de la implantació del nou Trueta i d’un campus de Salut, dos equipaments qualificats de futur “referent nacional”.

L’aprovació del projecte tècnic per la comissió paritària per al nou Trueta el mes de juliol passat dona el tret de sortida d’aquest desenvolupament. L’adjudicació al setembre dels 15 primers pisos a estudiants és un primer pas d’aquesta evolució, que serà reforçada, avança l’alcalde, amb un projecte de residència d’estudiants en el qual treballa l’Ajuntament.

Habitatge

La tinenta d’alcalde Margarita de Arquer va posar l’accent en la política d’habitatge (amb una inversió d’uns 9 milions d’euros) i una borsa de 200 pisos. Una inversió que ha de servir “per donar sortida a les sol·licituds d’estudiants, famílies joves, gent gran o famílies amb vulnerabilitat social i, a la vegada, per combatre els pisos buits en mans de grans tenidors i lluitar contra l’ocupació il·legal”, diu la tinenta d’alcaldia.

Medi ambient i educació

Àlex Barceló, encarregat de medi ambient i sostenibilitat, destaca els 400.000 euros dedicats a les reformes dels parcs infantils i 500.000 més per al manteniment de parcs i jardins (objectius complerts al 100%, segons el regidor) i a la necessitat de continuar treballant per aconseguir arribar a un 60% de recollida selectiva.

Finalment Antoni Vidal, tercer tinent d’alcaldia, va posar sobre la taula el desbloqueig de reivindicacions històriques, com ara la nova escola del Gegant del Rec i el nou institut Salvador Sunyer, propostes que també formaven part del PAM i que ja s’han iniciat, i també l’ampliació i consolidació de la plantilla de la policia local de Salt, que arriba en aquests moments als 57 agents.

Crisi Covid i reptes

“La crisi imprevista de la Covid ens ha obligat a fer més coses, però no hem renunciat a cap dels projectes plantejats ni n’hem aturat cap”, concloïa Jordi Viñas. Amb aquest balanç a la mà, que qualifica de satisfactori, l’alcalde defensa que, “tot i que queden reptes, es treballa en la bona línia, s’han superat etapes importants donant resposta a reivindicacions històriques”, referint-se als projectes de nous equipaments escolars.

L’acte de balanç del PAM es va celebrar en presència de tot l’equip de govern a les instal·lacions de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (Euses), una ubicació que, tal com va recalcar Viñas, no era casual, com a referent educatiu i pel col·lectiu d’estudiants que s’hi mouen, però també per la seva implantació en un sector cridat a desenvolupar-se al terme de Salt.

Queden reptes, però s’han superat etapes i hem posat les bases per a una mirada llarga per d’aquí a 20-30 anys
Jordi Viñas
Alcalde de Salt (Erc)
La crisi imprevista de la Covid ens ha obligat a fer més coses, però no hem renunciat a cap dels projectes plantejats ni tampoc n’hem aturat cap

Disset nous agents dels Mossos

L’acte de balanç del PAM va coincidir amb l’anunci d’Interior de distribució de 693 nous agents dels Mossos d’Esquadra al país i 17 d’aquests seran per a la unitat de seguretat ciutadana de Salt, que també dona servei a l’àrea fins a Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix. “Molt satisfets. Es dona resposta a una històrica reivindicació supramunicipal que incrementa la plantilla fins a 59 agents i que atorga més eines a la comissaria conjunta amb la policia de Salt”, valorava Jordi Viñas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona