Política

Rufián rebutja posar “línies vermelles” a la negociació dels PGE

Recorda, però, que l’aprovació passa pels vots d’ERC

Critica que Junts pretengui “seure amb el PSOE a negociar uns pressupostos, però no a negociar un conflicte polític”

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha rebutjat aquest dijous parlar de “línies vermelles” o “terminis” per a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2022, però ha recordat que amb Cs alineada a la dreta amb PP i Vox, l’aprovació dels comptes passa pels vots dels republicans. Ha evitat valorar les manifestacions dels líders de Junts que reclamen a ERC una estratègia conjunta dels partits independentistes en la negociació, perquè “com més ens barallem més regalem al PSC”, però s’ha mostrat sorprès que “Junts vulgui seure amb el PSOE a negociar uns PGE, però no a negociar un conflicte polític”.

Rufián ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa al Congrés on ha insistit que ERC “no desaprofitarà cap oportunitat per millorar la vida dels catalans” això “agradi o no passa per uns PGE”. “Estem aquí per fer-nos càrrec de la realitat, i volem utilitzar tota la nostra força negociadora”, ha dit.

No ha volgut parlar de condicions concretes, com podria ser Rodalies, però ha recordat que “tot afecta” al clima de la negociació i “l’únic que cal aïllar de l’agenda política és la taula de negociació”. “La resta tot afecta, i hi ha coses a l’agenda més pròxima que ens preocupen com pensions, universitats, memòria democràtica i llei audiovisual”.

“Hi ha un munt de coses que poden afavorir el clima de negociació a l’entorn dels PGE i ERC té molt clar com negocia el PSOE, els coneixem perfectament i sabem quina és la força negociadora. I ara amb un Cs fent d’extrema dreta amb PP i Vox tot passa per nosaltres”.

En aquest marc ha explicat que “no hi ha hagut avenços en la negociació amb el govern en la llei de memòria històrica”. ERC presentarà una esmena a la totalitat, i espera poder introduir canvis a la llei en comissió. En tot cas, segons Rufián, ara per ara “estem molt lluny, i em fa pena”.

Pel que fa a les crítiques de PP i Vox als pressupostos per un suposat tracte de favor a Catalunya, Rufián ha acusat la dreta de fer “infantilisme polític” i denunciar una pràctica que ells han fet durant tots els seus mandats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona