Política

Els comuns defensen la “vocació descentralitzadora” dels pressupostos estatals

En prometen una execució “rècord”

Mena emplaça ERC, JxCat i la CUP que “s’impliquin” en els comptes: “Ens toca remar junts”

El diputat d’En Comú Podem al Congrés i portaveu de CatComú, Joan Mena, ha defensat aquest dilluns el projecte de pressupostos generals de l’Estat presentat pel govern espanyol i ha assegurat que “són els millors comptes per a Catalunya en una dècada”. “Tenen una vocació descentralitzadora”, ha afirmat en una roda de premsa, i preveuen una inversió a Catalunya un 6% superior als pressupostos del 2021, ha dit. A més, ha garantit que l’execució per als propers dos anys serà “rècord”. “El 2022 serà l’any amb més execució pressupostària de la història a Catalunya”, ha promès.

“El compromís del govern de coalició és executar en el percentatge més alt les inversions previstes a Catalunya”, ha insistit, i n’ha posat com a garantia la presència dels comuns a l’executiu espanyol. “Hi ha una diferència respecte dels darrers 40 anys i és que En Comú Podem forma part del govern”, ha subratllat.

Mena ha recordat que els comptes del 2021 es van aprovar amb els vots d’ERC i el PDeCAT –entre altres– i ha animat els republicans, JxCat i també la CUP perquè “s’impliquin” en els nous pressupostos ja que Catalunya, ha repetit, en surt més beneficiada. “Ens toca remar junts” per assolir la recuperació econòmica després de la pandèmia de Covid-19, ha alertat.

La negociació pressupostària, ha asseverat, ha “aconseguit obrir la negociació pel traspàs de Rodalies” al Govern. Davant d’això, ha exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “que es deixi d’ampliacions de l’aeroport del Prat i que expliqui quin és el seu pla per al traspàs de Rodalies”.

El diputat ha aprofitat la roda de premsa per criticar la decisió d’una jutgessa de Castelló que ha censurat diversos llibres de temàtica LGTBI d’un centre educatiu i ha demanat a la Fiscalia de l’Estat que investigui l’actuació de la magistrada, ja que contravé la llei orgànica d’educació en vigor (coneguda com a LOMLOE) i la llibertat d’expressió. A més, ha anunciat que registraran una iniciativa al Congrés dels Diputats per mostrar el “rebuig” a aquesta decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona