Política

Casado reclama a Sánchez que aprofiti el Consell Europeu per impulsar l’extradició de Puigdemont

El líder del PP creu que el president espanyol ha de “dir que la justícia espanyola mereix respecte”

Assegura que demanarà a la resta de membres del PPE el seu suport al lliurament del president a l’Estat

El líder del PP, Pablo Casado, ha reclamat aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aprofiti el Consell Europeu d’aquest dijous i divendres per impulsar l’extradició de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que “passeja per països europeus sense que el govern d’Espanya faci res i gairebé posant espelmes perquè no l’extradeixin”.

“Crec que Sánchez ha d’anar al Consell Europeu a dir que la justícia espanyola és independent, però que mereix el respecte de la resta de països, que és la tasca que vam fer nosaltres per il·legalitzar Batasuna”, ha demanat.

Casado ha fet aquestes manifestacions des de Brussel·les abans de participar en la Cimera del Partit Popular Europeu (PPE) que té lloc en paral·lel al Consell Europeu. El líder del PP espanyol ha afirmat que ell demanarà la resta de membres del PPE suport a aquesta extradició.

El popular ha instat Sánchez a què “expliqui la veritat” als ciutadans i admeti “que no té altre pla que mantenir-se al poder amb els seus socis radicals”.

El president del PP també s’ha referit a les manifestacions del coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, que va apuntar que la seva formació busca l’alliberament de 200 presos d’ETA i si per a això ha de votar els pressupostos de l’Estat, ho farà.

Malgrat que Sánchez ha negat rotundament cap acord sobre els presos, Casaso ha qualificat aquest fet d’“inacceptable” i ha exigit al president espanyol que “trenqui” amb Bildu. “La moderació, l’europeisme i la socialdemocràcia no és pactar amb partits que justifiquen l’assassinat de 850 innocents ni amb secessionistes que reneguen de la unitat europea ni amb comunistes ni populistes”, ha etzibat.

El líder de l’oposició al Congrés ha insistit a plantejar males perspectives per a l’economia espanyola. Ha apuntat que aquest dimecres el Fons Monetari Internacional (FMI) va fer “la correcció més gran a la baixa de tot el món desenvolupat a Espanya” i va deixar “pràcticament a la meitat” les previsions del govern espanyol.

Les previsions de l’FMI retallen el creixement del PIB espanyol al 2021 del 6,4% que vaticinava a l’abril al 5,7%, però contrasten amb una millora de la previsió del 2022, on corregeix a l’alça les seves dades i passa del 4,7% a un 6,4%.

Amb tot, Casado ha demanat a Sánchez que “digui la veritat” als espanyols i confirmi, entre altres, si pensa derogar la reforma laboral del PP tal com va anunciar al Congrés Federal del PSOE de València aquest cap de setmana. “Que ho digui, perquè a Brussel·les diu el contrari, que la mantindrà i que farà més flexible el mercat laboral”.

A més, ha afirmat que Sánchez va en sentit contrari a Europa quan planteja un augment dels impostos, i ha criticat que utilitzi els fons europeus per “comprar vots” dels joves amb el bo cultural, que servirà –ha dit- per “comprar còmics i videojocs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona