Política

Illa anuncia oficialment la candidatura per rellevar Iceta al capdavant del PSC

L’encara primer secretari socialista formalitza la renúncia que activarà el procés

El canvi de lideratge es consumarà previsiblement al congrés extraordinari del desembre

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha fet oficial aquest diumenge la decisió de presentar-se candidat a primer secretari del partit en substitució del ministre de Cultura, Miquel Iceta, que ja ha presentat la seva renúncia. El relleu es materialitzarà en el Congrés que el partit durà a terme els dies 18 i 19 de desembre.

Es tracta d’un formalisme concretat aquest diumenge al Consell Nacional del PSC, perquè tots dos ja havien anunciat les seves intencions després que Iceta renunciés a ser el candidat del PSC a les eleccions autonòmiques del passat 14 de febrer en favor d’Illa, que va encapçalar la llista més votada.

A la seva intervenció, Iceta ha revelat que recentment ha enviat a la presidenta del Consell Nacional del PSC la seva renúncia com a primer secretari, la qual cosa permetrà activar el procés perquè el canvi en el lideratge es dugui a terme de cara al congrés extraordinari del desembre.

El ministre ha reivindicat que deixa el lideratge del PSC en el “moment oportú” i per “evitar disfuncions”. Iceta, que va assumir el càrrec el 2014, ha destacat que amb la seva decisió pretén evitar una “bicefàlia”, ja que considera que el primer secretari del partit no pot estar supeditat a cap altre àmbit de decisió i s’ha de poder dedicar a la militància.

“És un moment molt emocionant per a mi. Cada dia que passa estic més convençut. El càrrec més important al que un militant del PSC pot aspirar és el de primer secretari”, ha indicat. Iceta ha recordat que va assumir aquesta responsabilitat en un moment “molt difícil”, amb el PSC sumit en una “crisi interna sense precedents” però han “pogut aturar la crisi i ressorgir”. “Hem tornat a la posició de primer partit de Catalunya, encara que molts havien certificat de forma prematura i equivocada la nostra desaparició”, ha reivindicat.

El titular de Cultura ha qualificat aquest període de “vertiginós” i “complicadíssim”. Ha recordat que durant la seva etapa al capdavant del PSC ha hagut d’afrontar la “deriva unilateral i il·legal” de l’independentisme, així com tensions amb el PSOE, ja que es van desmarcar al Congrés i van votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy. “Això sí que és autonomia i sobirania”, ha ironitzat.

Després de la intervenció d’Iceta, Salvador Illa ha recollit el guant i s’ha postulat per assumir el càrrec de primer secretari al congrés extraordinari de desembre. “Anuncio que quan s’obri el termini presentaré la meva candidatura a la primera secretaria del partit”, ha dit.  “Estaré sempre on el partit em demani, m’ofereixo per liderar el PSC”, ha exclamat.

Illa ha detallat que el seu objectiu és potenciar la formació com el partit de la socialdemocràcia a Catalunya, plenament compromès amb el país, l’Estat i Europa, i aspirar a governar a totes les institucions, respectant totes les idees, de proximitat, inconformista, ambiciós, que aposti pel diàleg i que sigui “útil” per als ciutadans



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona