Política

Badalona celebra un ple extraordinari per substituir a Albiol

Si no hi ha cap sorpresa, el socialista Rubén Guijarro serà el nou batlle de la ciutat

Afirma que demana la moció de censura per “l’espiral de mentides i escàndols”

El ple de Badalona celebra aquest migdia una sessió extraordinària per debatre la moció de censura a l’actual alcalde del PP, Xavier García Albiol. En els darrers tres anys, des de 2018, Badalona haurà tingut quatre alcaldes, cinc governs, i haurà viscut dues mocions de censura. Si no hi ha cap sorpresa el socialista Rubén Guijarro serà el nou batlle de Badalona .

El líder del PSC de Badalona, Rubén Guijarro, ha defensat la moció de censura contra l’encara alcalde, Xavier García Albiol, per desmarcar la ciutat de l’ “espiral de mentides i escàndols”, i ha acusat el dirigent del PP català de “falta d’honestedat i dignitat” i de “posar-se d’esquena a la ciutadania”.

Guijarro així ho ha sostingut al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) durant el ple de votació de la moció de censura forjada per l’oposició i en el qual, si no hi ha sorpreses, serà nomenat alcalde en substitució d’Albiol, al qual la resta de formacions vol apartar per la seva aparició en els ‘papers de Pandora’ vinculat a una societat a Belize.

“És aquest atrinxerament en mentides, la falta d’honestedat i de dignitat el que ens ha motivat a fer un pas endavant”, ha dit Guijarro, que ha retret a Albiol que hagi pensat “més en si mateix que en els qui representa” i que s’hagi “atrinxerat” en els “escàndols”.

Per això, ha justificat la moció per “dignitat, la defensa dels principis democràtics i l’estat de dret i l’amor per Badalona”, ciutat a la qual, ha assegurat, el dirigent popular ha fet un “mal irreparable”.

“Hem vist amb tristesa i vergonya que la persona en qui van confiar els veïns s’ha servit a si mateix i atrinxerat a la cadira”, ha afegit en al·lusió a Albiol a qui, ha recordat, van oferir dimitir “per dignitat”.

“Va tenir l’oportunitat de redimir els seus errors i mirar a la cara als seus veïns i dir-los que es va equivocar, però va anteposar els seus interessos als de tota la ciutat”, ha dit per acabar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona