Política

La cambra baixa dels EUA aprova l’ambiciós pla social de Biden

Després d’una ajustada votació, el paquet de mesures socials i mediambientals, de més d’1,5 bilions d’euros, passa al Senat

La Cambra de Representants va aprovar ahir el projecte de llei Build Back Better (Reconstruir millor), el colossal paquet de mesures socials i climàtiques valorat en més 1,75 bilions de dòlars (més d’1,5 bilions d’euros). Després de mesos de negociacions, l’ambiciós pla del president Joe Biden va ser aprovat per una ajustada votació amb 220 vots a favor i 213 en contra. El demòcrata Jared Golden, de Maine, va votar contra el projecte de llei. Cap republicà hi va votar a favor. La Cambra de Representants, controlada pels demòcrates, tenia previst aprovar el projecte de llei –que inclou àmplies inversions en educació infantil, assistència sanitària pública per a persones grans i mesures destinades a combatre el canvi climàtic– dijous al vespre. Però el líder republicà, Kevin McCarthy, va invocar el seu privilegi com a líder de la minoria de la cambra i va pronunciar un discurs maratonià sense precedents que va obligar a ajornar la votació fins ahir al matí, que va aconseguir ser aprovada. Ara, el projecte torna al Senat, on s’espera que sigui sotmès a consideració el mes que ve i pot experimentar alguns canvis. Els demòcrates buscaran tirar endavant la reforma a través d’una fórmula legislativa coneguda com a reconciliació, que permet aprovar un projecte de llei amb majoria simple de 50 vots, just els que tenen en el Senat, per la qual cosa no poden permetre’s ni una sola deserció a la seva bancada. El president, que ahir es va sotmetre a una revisió mèdica de rutina a l’hospital Walter Reed, va qualificar l’aprovació del projecte de llei a la Cambra de Representants com “un pas de gegant” en la promulgació del seu pla econòmic. Biden, que avui farà 79 anys, recentment va signar el projecte de llei d’infraestructures bipartidista d’1,2 bilions de dòlars (més d’un bilió d’euros), que tracta de reconstruir les carreteres i ponts dels Estats Units i dur internet de banda ampla a les zones mes remotes del país.

Harris torna a fer història

La vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, es va convertir ahir en la primera dona a rebre, breument, poders presidencials mentre Joe Biden se sotmetia a un control mèdic rutinari. El president Biden va transferir el poder a Harris durant uns 85 minuts, mentre el van posar sota anestèsia per a una colonoscòpia rutinària divendres al matí, segons va informar la Casa Blanca. L’examen mèdic va ser el primer a què se sotmet des que és president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona