Política

JxCat avisa el PSC que votar els pressupostos “no desmuntarà” el bloc independentista

Sànchez diu als unionistes que ningú tingui “somnis humits” pensant que es desfarà la majoria del 52%

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha avisat aquest dissabte al PSC que una possible abstenció o suport al pressupostos no “desmuntarà” la majoria independentista. A la seva primera convenció municipalista del partit al Centre BCIN Badalona Centre Internacional de Negocis, Sànchez ha dit que “ningú tingui somnis humits de votar els pressupostos o abstenir-se pensant-se que desfarà la majoria independentista” a Catalunya. Segons el secretari general, el seu partit seguirà lleial al mandat del 14 de febrer i a la majoria del 52%. A més a més, ha defensat el paper del conseller d’Economia, Jaume Giró, en l’elaboració dels pressupostos.

El secretari general ha dit que si aquest dissabte finalment s’assoleix un acord per tirar endavant els pressupostos es podrà dir “alt i clar” que ha estat gràcies al treball de Junts per Catalunya. “Que ningú dels 125 escons del Parlament cregui que votant desmuntarà la majoria independentista que el 14F la ciutadania va decidir donar al Parlament”, ha afegit. A més, Sànchez ha defensat que són uns bons pressupostos i que aquells que han presentat esmena a la totalitat ho han fet “amb voluntat de desgast”.

Sànchez ha defensat que Giró ha fet que Catalunya tingui un projecte de pressupostos “digne” que pot garantir que Catalunya comenci a trobar una sortida a la pandèmia. Ha dit que porta setmanes reunint-se amb la CUP i que el seu partit s’hi ha “deixat la pell” i que per ells “no ha quedat”. “Vem fer un últim esforç malgrat que ja havien presentat esmena a la totalitat”, ha dit Sànchez quan encara no havia transcendit la ratificació de la CUP a l’esmena a la totalitat dels pressupostos.

Els “rèdits” d’ERC

D’altra banda, ha assenyalat que aquests dies han escoltat “moltes coses que no són veritat” i han vist fins i tot alguns dels seus socis alçar la veu “de manera sorprenent” parlant de “sociovergències”. En aquest àmbit, Sànchez ha lamentat que són els mateixos que governen a Sant Cugat amb els socialistes, i els mateixos que van a Madrid a “fer veure” que condicionen i que encara no se sap “quins són els rèdits dels vots que fa anys que regalen al PSOE perquè continuï a la Moncloa”.

Jornada municipal

La jornada ha estat un espai de trobada de tots els electes municipals del partit, i ha comptat amb la presència dels càrrecs electes, així com el secretari general, Jordi Sànchez; el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el secretari d’organització, David Saldoni. Sànchez ha posat sobre la taula la necessitat d’honestedat entre els electes municipals, especialment centrada “en la voluntat de servei a la ciutadania”. També ha remarcat la necessitat de professionalitat entre els alcaldes per tal que gestionin un conjunt de valor humà i patrimonial pel qual necessiten “el millor dels equips i projectes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia