Política

Rajoy nega al Congrés cap vincle amb Villarejo i la trama ‘Kitchen’: “No el conec i mai he parlat amb ell”

L’expresident espanyol sosté que la ’caixa B’ era únicament de Bárcenas, no del PP

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha negat aquest dilluns cap vincle ni reunió amb l’excomissari José Manuel Villarejo ni amb la trama ‘Kitchen’ per robar documents sobre la ‘caixa B’ del PP a l’extresorer del partit, Luis Bárcenas.

“No he donat mai instruccions i desconec aquesta operació”, “no conec Villarejo, no em vaig reunir amb ell mai, no he parlat amb ell mai, no em consta que m’hagi enviat cap missatge”, ha afirmat durant una compareixença a la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats. Rajoy també ha insistit que la trama Gürtel “va ser una operació feta per una persona –en referència a Bárcenas– on no estaven involucrats la immensíssima majoria” de membres del PP.

La de Rajoy ha estat l’última compareixença a la comissió d’investigació de la trama ‘Kitchen’, que ara passarà a redactar les conclusions abans de Cap d’Any per portar-les al ple del Congrés a principis del 2022.

L’expresident espanyol ha mantingut un tens cara a cara amb el portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, que li ha preguntat sense èxit sobre les afirmacions de Villarejo que apunten que estava al cas de l’operació ‘Kitchen’.

“Bárcenas i Villarejo tenen problemes seriosos als tribunals, i es defensen com consideren oportú. Tenen dret a mentir”, ha apuntat abans d’insistir que l’exnúmero dos del PP María Dolores de Cospedal, no li va comunicar “mai” cap de les reunions que mantenia amb Villarejo.

Rajoy també ha defensat el seu exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per a qui ha reivindicat la “presumpció d’innocència”. Ha afirmat que tant l’exministre com el seu número dos, Francisco Martínez, li mereixen una “magnífica opinió”, i ha recordat que tots dos han negat tenir coneixement de la ‘Kitchen’.

Nega que el PP tingués cap ‘caixa B’

L’expresident també ha aprofitat l’ocasió per negar que la seva formació tingués cap ‘caixa B’ i per apuntar que qualsevol comptabilitat irregular era exclusivament de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas.

En aquest sentit ha afirmat que “ni ell ni cap membre del PP” tenia coneixement de l’existència d’una ‘caixa B’ abans que esclatés la trama Gürtel, i que “no hi ha cap tribunal que hagi acreditat una caixa B del PP” sinó només el fet que “el tresorer del partit a pagar amb B unes obres”. El PP, ha recordat, “ha estat condemnat a títol lucratiu”, una figura –ha dit– “que implica que el condemnat desconeix” els delictes–.

Rajoy ha passat al contraatac per acusar el PSOE de tenir com a únic argument les declaracions de Bárcenas, i ha reiterat de forma insistent que cal reconèixer la presumpció d’innocència sobre les persones que estan imputades en aquest cas.

Per la seva banda, la portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha reblat el contraatac de Rajoy acusant els socialistes d’utilitzar la comissió d’investigació com a arma política i no per investigar els fets. “La presència de Rajoy només respon a la voluntat de donar espectacle”, ha afirmat, en “una causa general contra el PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona