Política

Agost preelectoral

Cita anual a la Catalunya del Nord

Parada obligatòria

Els partits, i especialment Esquerra, s'aboquen a la Universitat Catalana d'Estiu, que comença avui

Cinc consellers i dos expresidents visitaran Prada de Conflent

En un agost preelectoral com aquest, la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) es convertirà, des d'avui i fins dimarts de la setmana que ve, en una parada i fonda dels principals actors del catalanisme polític. Qui hi envia una representació de més rang és Esquerra, amb el president, Joan Puigcercós; la consellera Carme Capdevila i la portaveu al Parlament, Anna Simó, que impartiran una jornada de la Fundació Josep Irla. També hi seran l'eurodiputat Oriol Junqueras i el conseller d'Universitats, Josep Huguet, que inaugurarà, avui, l'edició d'enguany (la número 42) al costat de l'alcalde de la capital del Conflent, Joan Castex, i el president de l'equip rector, Jordi Sales.

De CiU, hi anirà l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que intervindrà divendres en la commemoració del centenari del naixement de Jaume Vicens i Vives, i el diputat d'Unió Antoni Castellà, que prendrà part demà en una taula rodona sobre la resposta de cada partit a la sentència de l'Estatut. Compartirà taula amb Puigcercós, l'ecosocialista Jaume Bosch i el possible ticket electoral de José Montilla, la secretària del govern, Laia Bonet. No hi seran ni Montilla ni Artur Mas. En canvi, no hi faltaran els consellers socialistes Montserrat Tura, Marina Geli i Joaquim Nadal. Un dels moments més esperats és la possible coincidència d'Huguet i el seu antic company d'executiva a Esquerra Uriel Bertran –que acaba d'estripar el carnet–, que participarà avui en una conferència sobre els referèndums d'independència. Alfons López Tena (Solidaritat Catalana), Carles Móra (alcalde d'Arenys de Munt) i Joan Manuel Ximenis (CUP) acompanyaran Bertran. Un altre highlight de l'UCE 2010 és, dissabte, la presència del líder de Solidaritat, Joan Laporta.

El programa abordarà qüestions de plena actualitat política, com ara l'autodeterminació a l'Europa actual (amb ponències sobre nacionalisme gallec, la Lliga Nord, els Balcans, l'Espanya de les autonomies i el cas català), la llengua catalana a la Unió Europea (a càrrec del secretari de Política Lingüística, Bernat Joan), la llei del cinema, el cinquantenari del Retrobament de l'Alguer i els 301 anys del Tractat dels Pirineus, entre moltes altres qüestions. La cloenda de l'UCE recaurà en l'expresident Pasqual Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona