Política

Gabilondo indaga a Canet d’ofici com a defensor del poble

Es doblega a la pressió de la dreta i demana a la Generalitat “com protegeix el menor i la família i altres casos similars”

Ángel Gabilondo Pujol no ha explicat mai amb tanta precisió la catalanitat del cognom matern com sí que ho va fer el seu germà Iñaki en rebre el premi Blanquerna el 2010. “El Pujol és del meu besavi, que va fer una guerra, va tornar a Horta de Sant Joan per assabentar-se que la seva nòvia de sempre s’havia casat amb un altre, i va tornar a Euskadi a buscar els amics amb qui havia batallat. I pam! Així sorgeix el Pujol a la família”, va dir el periodista. Trenta-cinc dies després d’assumir el seu càrrec de defensor del poble, Ángel Gabilondo obre el mandat mirant a Catalunya i ho fa amb una investigació d’ofici sobre l’escola Turó del Drac de Canet i exigint a la Generalitat “com està protegint el menor i la seva família davant la pressió social i política” pel fet de voler classes en castellà.

Gabilondo, elegit amb els vots del PSOE, Podem i el PP –amb un acord pel qual té com a adjunta la popular Teresa Jiménez Becerril–, fa saber a la conselleria d’Educació de Josep Gonzàlez-Cambray la seva “preocupació” per la situació de la família després que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre l’obligació del 25% en castellà sigui ferma. Amb una posició que es doblega a la pressió de la dreta, el defensor del poble exhibeix empatia només amb els denunciants i avisa que “l’exercici d’un dret legalment reconegut, i més encara si té el suport d’una sentència judicial ferma, no hauria de generar perjudicis a aquells que l’instin i correspon a les administracions públiques competents adoptar les mesures precises per evitar-los”. En l’escrit no hi ha ni una paraula dedicada al dret de la resta de nens a estudiar en català. En canvi, reclama en condicional “informació d’altres casos similars que s’haguessin pogut produir”. Gabilondo va ser ministre d’Educació (2009-2011) amb José Luis Rodríguez Zapatero abans del fallit assalt a la Comunitat de Madrid i de ser elegit defensor del poble el 18 de novembre passat.

Junts repta Casado a la conciliació

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, repta Pablo Casado a acudir a la demanda de conciliació prèvia a la querella contra el president del PP i li exigeix que es retracti en una roda de premsa i a les xarxes socials de les falsedats sobre l’escola catalana. Abans que un jutge resolgui si és delicte afirmar que el lavabo és vetat a nens que parlen castellà, Sànchez sol·licita la rectificació i una indemnització de 24.000 euros o li caurà la querella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona