Política

Ramon Chacon serà el nou cap d’Investigació Criminal, i Carles Hernández s’ocuparà de la Comissaria General d’Informació

Es tanca el nou organigrama del Mossos, amb Xavier Porcuna i David Boneta com a caps de les dues comissaries superiors

L’intendent Ramon Chacon serà el nou cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, i Carles Hernández s’ocuparà de la Comissaria General d’Informació.

El predecesor de Chacon, l’intendent Toni Rodríguez, serà el nou cap de l’Àrea Bàsica de Rubí. Aquests són alguns dels canvis del nou organigrama del cos, que inclou els nomenaments de David Boneta com a cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i de Xavier Porcuna com a responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

El Departament d’Interior ha destacat en un comunicat que es tracta de la cúpula amb major presència de dones de la història, acostant-se a l’objectiu de la legislatura de com a mínim un terç de dones comandaments.

Després del nomenament del comissari Josep Maria Estela com a cap del cos, aquest dilluns s’ha fet pública la nova estructura dels Mossos. En l’àmbit territorial, Boneta liderarà la Comissaria Superior de Coordinació Territorial. Entre les novetats en aquesta àrea, Josep Lluís Rossell serà el sotscap. El comissari Miquel Esquius s’ocuparà de la Regió Policial Metropolitana Sud; Vicenç Lleonart serà el de Camp de Tarragona, i Joan Carles de la Monja, serà el responsable de Terres de l’Ebre.

Pel que fa als serveis centrals, liderats pel comissari Porcuna, destaquen els nomenaments de Chacon i Hernández, però també hi ha altres novetats. Jordi Ferret serà el comissari a la Direcció General de la Policia; la intendenta Mónica Luís serà la nova cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat; l’intendent Miquel Àngel Garcia serà el sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central; Miquel Hueso es farà càrrec de la Comissaria General de Recursos Operatius; l’intendent Joan Carles Granja serà el cap de la Divisió d’Investigació Criminal; Carlos Otamendi serà el cap de la Divisió d’Escortes, i l’inspectora Àngels Bosch serà la sotscap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació.

Els canvis afecten 31 comandaments, 14 provinents del territori i 17 que estaven destinats als serveis centrals. Interior ha remarcat que aquesta serà la cúpula amb major presència de dones. La prefectura, formada per un terç de dones; la direcció estratègica amb un 50%; un 26% de dones a la direcció operativa i un 23% a les posicions de sots cap de Comissaries Generals o Regions Policials.

La reestructuració de l’organització dels Mossos es consolidarà en una tercera fase de canvis que tindran lloc quan estiguin resoltes les convocatòries de promoció a les categories de comissari (6 places), intendent (10 places) i inspector (24 places) que es publicaran el proper mes de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia