Política

La CUP veu “lògic” que Elena comparegui al Parlament per explicar quins canvis hi haurà en l’actuació dels Mossos

Riera defensa que els nous noms a la cúpula del cos han d’afavorir modificacions en les polítiques

El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, considera “lògic” que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, comparegui al Parlament com han demanat diferents grups per explicar quins canvis hi haurà en la línia d’actuació dels Mossos amb la nova cúpula. Segons ha dit en roda de premsa des del Parlament, “els canvis de noms han d’afavorir i facilitar els canvis en polítiques”. I ha posat com a exemples que la CUP està preocupada pel fet que els Mossos tinguin una “intervenció militaritzada” en desnonaments de famílies o per la “impunitat” que actuen contra la “dissidència política”.

Riera veu “lògic” que després dels canvis a la cúpula dels Mossos el conseller Elena comparegui al Parlament “per transparència i responsabilitat política”. Segons el diputat anticapitalista, la “clau” és que expliqui a la cambra catalana quins canvis es produiran en la línia d’actuació dels Mossos. I ha desitjat que la remodelació no quedi només en un canvi de noms.

Pel que fa a la represa de les escoles en plena sisena onada, la CUP reclama que totes les baixes dels docents siguin substituïdes “immediatament” i per tota la durada de les baixes. I és que, segons Riera, la situació actual no es pot traduir en una “nova sobrecàrrega” per als professors. També ha insistit en demanar al Govern que faci un cribratge massiu als alumnes i es vagi fent periòdicament. I és que, segons la CUP, l’executiu català “s’ha quedat curt” tenint en compte la situació de covid actual. I també ha demanat una major inversió per millorar el sistema de ventilació de les aules.

Sobre la reforma laboral, Riera ha lamentat que Podem hagi passat de “derogar a reformar i, finalment, a maquillar” la reforma del PP perquè, segons ha dit, l’actual acord “manté els aspectes més lesius i més contraris a la classe treballadora”. “La patronal ha guanyat una vegada més”, ha afegit per després concloure que “qui digui que s’ha acabat amb la reforma del PP, menteix”.

Riera ha afirmat que l’última versió de l’acord demostra que “l’estat espanyol continua al servei de la patronal i dels consells d’administració de les grans empreses”. I ha lamentat que sempre es despleguen polítiques amb l’objectiu de “salvaguardar” els interessos de les grans corporacions i el gran capital. “Constatem que l’Estat està sotmès a la patronal del règim”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona