Política

Polítiques Digitals i Territori

Avançar en la millora del transport públic

Començarà a haver-hi inversions per al projecte del tramvia del Camp de Tarragona

El transport públic com a peça clau per aconseguir una mobilitat més sostenible centra els principals projectes per al 2022 del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, que confia que aquest sigui l’any en què es pugui aconseguir el traspàs complet de Rodalies, una reivindicació pendent que espera tenir resposta del govern estatal abans de l’estiu. Jordi Puigneró, titular del Departament, ha reiterat que ha de ser un traspàs “complet” per poder donar un bon servei de Rodalies gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La represa de les obres del tronc central de l’L9 ha de ser una realitat. Durant l’estiu passat es van iniciar els treballs previs per tornar a posar en marxa la tuneladora per continuar l’obra del túnel del tram entre Zona Universitària i Mandri. Cal acabar la perforació de poc més de 4 quilòmetres de túnel entre les futures estacions de Manel Girona i Lesseps. També està previst iniciar a l’estiu les obres prèvies a la connexió de les línies de Llobregat-Anoia i Vallès de FGC. Fa pocs dies es va anunciar que es posaven a licitació dels treballs de desviació de serveis bàsics que han de permetre la construcció del túnel entre les estacions de Plaça d’Espanya i Gràcia per l’ampliació de l’L8 i l’enllaç amb les línies del Vallès, que podria ser una realitat a finals de 2026, si es compleixen els terminis previstos. Durant aquest any es faran les primeres inversions del projecte de tren tramvia del Camp de Tarragona. Està prevista la posada a licitació de l’estudi informatiu i, cap a final d’any, la del projecte constructiu.

En l’àmbit de Polítiques Digitals, 2022 serà l’any del llançament del segon nanosatèl·lit català després de l’enlairament de l’Enxaneta, el primer, el març passat. També del projecte AINA, que ha de garantir el català en aplicacions basades en la intel·ligència artificial com ara assistents de veu, traductors automàtics o agents conversacionals per fer que es pugui participar al món digital en català al mateix nivell que es fa en altres llengües globals i evitar l’extinció digital del català.

Jordi Puigneró i Ferrer
Pendent
Aconseguir el traspàs complet de Rodalies
Projecte:
La represa de les obres del tronc central de l’L9 del metro, on falta fer quatre quilòmetres de túnel


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona