Política

Autocrítica de la CUP sobre els privilegis al Parlament: “No ho hem fet prou bé”

Pau Juvillà creu que s’han “d’aturar” les llicències per edat però mantenir les millores de les condicions laborals

El secretari tercer de la Mesa i diputat de la CUP, Pau Juvillà, ha fet “autocrítica” sobre com ha actuat el seu grup en la polèmica sobre les llicències per edat, és a dir, que els treballadors del Parlament puguin cobrar sense treballar abans de la jubilació. En una entrevista a ’Ràdio 4 i La2’, ha explicat que va votar a favor de modificar aquesta figura en la Mesa del 21 de desembre perquè entenia que era una “reducció” que “anava cap a l’extinció” del privilegi. Però ha admès que s’hauria d’haver estat “més contundent”. Juvillà creu que s’ha de diferenciar entre “aturar” privilegis i mantenir millores de les condicions laborals. “S’ha de destriar el gra de la palla. Hi ha cacera de bruixes”, ha afegit.

Juvillà ha afirmat que la llicència per edat es va aprovar el 2008 quan la CUP no estava al Parlament i ha recordat que els anticapitalistes sempre han votat en contra del pressupost de la cambra catalana per demanar una reducció de sous i denunciar la diferència salarial entre persones que hi treballen.

El secretari tercer de al Mesa creu que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hauria d’haver estat “més transparent” sobre el procés al voltant de les llicències per edat i explicar que una periodista de l’Ara havia demanat informació sobre aquesta qüestió. “Ens hem queixat de manca de transparència. Entenem que no era la manera de fer-ho”, ha afegit.

Sobre la reunió del 21 de desembre de la Mesa en la què Juvillà també va votar a favor de modificar les condicions de la llicència per edat passant de 5 a 3 els anys de cobrar sense treballar abans dels 65, el diputat de la CUP ha fet autocrítica. El secretari tercer ha dit que van estar d’acord en una “reducció” del privilegi perquè els va semblar que l’acord amb els treballadors “anava cap a l’extinció”.

“És evident que havíem de ser més contundents i fer el que hem fet ara, que és acabar amb aquest privilegi”, ha afegit referint-se a la reunió de la Mesa d’ahir en què es va acordar per unanimitat tornar a obrir negociacions amb els treballadors per “extingir” aquesta polèmica figura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona