Política

La Defensora del Poble Europeu demana “transparència” a la CE pels missatges entre Von der Leyen i el cap de Pfizer

O’Reilly insta l’equip de la presidenta a mirar si es conserven les comunicacions suposadament esborrades

La Defensora del Poble de la Unió Europea (UE), Emily O’Reilly, ha demanat a la Comissió Europea “transparència” en el cas dels missatges de text SMS entre la presidenta de l’executiu europeu, Ursula von der Leyen, i el conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla. Després que l’eurodiputada liberal neerlandesa Sophie in’t Veld denunciés a O’Reilly el rebuig de Brussel·les a fer públics els missatges tot al·legant que s’havien esborrat, la Defensora del Poble de la UE ha demanat a l’executiu comunitari que es posi en contacte amb l’equip de la presidenta per “tornar a buscar” els missatges. “Si es troba cap missatge de text, la Comissió hauria d’avaluar si es compleixen els criteris fixats a la llei perquè siguin públics”, diu.

Segons ha comunicat la Defensora del Poble de la UE, la Comissió Europea no va contactar l’equip de Von der Leyen per buscar els missatges, relacionats amb la compra de vacunes.

La polèmica va sorgir quan el diari ’The New York Times’ va publicar que que Von der Leyen i Bourla havien negociat la compra de vacunes a través de trucades i missatges de text. Amb els incompliments d’AstraZeneca, Brussel·les va ampliar el contracte amb Pfizer.

Preguntat pel contingut d’aquests missatges, l’executiu comunitari va dir que s’havien esborrat. És per aquest motiu que la Defensora del Pobre de la UE reclama que s’actualitzi la llei sobre quines comunicacions s’han de conservar per incloure-hi els missatges de text que són “rellevants”.

“Quan es tracta del dret a l’accés públic de documents de la UE, és el contingut i no el dispositiu o la forma el que compta. Si un missatge de text està relacionat amb polítiques o decisions de la UE, s’hauria de tractar com un document de la UE”, diu O’Reilly.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona