Política

Precampanya

L'últim sopar de Camps?

incògnita ·

El president valencià enceta el curs polític ben convençut que serà candidat

Rajoy evita assistir a l'acte, que aplega fins a uns 2.000 simpatitzants

Francisco Camps, president de la Generalitat valenciana, va iniciar ahir el curs polític i la seva precampanya a les eleccions autonòmiques amb un sopar en què va voler donar una imatge de fortalesa davant el seu futur incert. Camps va aconseguir aplegar fins a 2.000 càrrecs i militants al restaurant Canor, a Teulada (Marina Alta), però a la taula presidencial es van trobar a faltar convidats il·lustres com ara el president del partit, Mariano Rajoy. Tot i que des del PP valencià s'ha volgut treure importància a aquest fet, el cert és que Rajoy ha evitat en els últims mesos la foto amb Camps. Com sempre, va ser el vicesecretari de Comunicació, Esteban González Pons, qui es va encarregar de representar la direcció nacional del partit.

Camps va arribar en furgoneta i, abans de rebre copets a l'esquena, va haver de sentir els crits d'unes 150 persones –entre bombers, treballadors del bar de l'estació d'autobusos d'Alacant i membres de l'associació Endavant Maulets–, que van titllar-lo de corrupte. Això sí: ja en ple acte, González Pons va fer-li oblidar el tràngol: “Paco, tu ets president del PP i de la Generalitat, ets el nostre candidat i el pròxim president”. I Camps va respondre que “ningú no pot moure algú tan arrelat en aquesta terra”.

Ha plogut molt des del sopar de l'any passat, quan Rajoy va acompanyar Camps a l'acte celebrat a València. I la majoria de tempestes que han enterbolit els últims dotze mesos i enterboleixen el futur de Camps tenen un comú denominador: la trama Gürtel. Camps està imputat per suborn impropi per rebre vestits regalats de la trama Gürtel, i està pendent de les investigacions que poden acabar amb l'ampliació de les acusacions contra ell per corrupció. És per això que la candidatura a les properes eleccions no acaba de ser clara. Des de la seu del PP a la capital de Túria s'ha assegurat per activa i per passiva que el líder valencià repetirà. Rajoy ho ha afirmat. També la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal. Però tot i així al carrer Génova sostenen que Camps no hauria de repetir si s'amplien les acusacions per corrupció contra ell.

Però sembla que l'ombra de Gürtel persegueix Camps. O vol provocar? El restaurant on va ser aclamat ahir pels seus seguidors ja va ser escenari fa tres anys d'un míting del president popular organitzat per Orange Market, empresa que va cobrar en negre i sense factura. Aquest fet no ha passat desapercebut als socialistes valencians, que es preguntaven si el de Teulada seria l'últim sopar de Camps. Aprofitant l'efemèride, la secretària d'organització de PSOE, Leire Pajín, va reclamar a Rajoy que “apartés tots aquells que estan sota sospita”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.