Política

Congelaran l’IBI, l’impost de circulació i el de la brossa, a Salt

L’equip de govern, d’ERC i Junts, sotmetrà a votació la seva proposta en el ple de dilluns

Hi ha bonificacions a l’aparcament de l’hospital i per a jubilats

L’Ajuntament de Salt congelarà els impostos de l’any 2023, cosa que afecta ordenances fiscals com ara l’IBI, l’impost de circulació i la taxa d’escombraries. L’equip de govern, d’ERC i Junts i amb majoria en el ple, sotmetrà a votació la seva proposta en el ple de dilluns. Segons informa el consistori, en els impostos principals cal destacar que l’IBI fa 8 anys que no s’ha incrementat mentre que, per exemple, la taxa d’escombraries està congelada des del 2019. Precisament amb la taxa d’escombraries cal destacar que s’ha ampliat la bonificació de fins al 95% per a tots els pensionistes quan fins ara només se’n podien beneficiar els ciutadans majors de 65 anys.

Es mantenen les bonificacions a l’ICIO, que són d’un 40% per a la rehabilitació d’habitatges que s’aportin a la bossa de lloguer de l’Ajuntament o la xarxa d’habitatges que gestiona la Generalitat. També es bonificarà un 35% la construcció d’habitatges de protecció oficial destinats a lloguer.

D’altra banda, a l’aparcament situat al davant de l’hospital Santa Caterina s’ha creat una nova bonificació nocturna i s’han regulat els aparcaments de furgonetes i camions.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca que “les ordenances fiscals per a l’any 2023 segueixen la línia d’actuació que estem duent a terme durant els últims exercicis, que implica estar al costat dels nostres veïns i veïnes. Som conscients de la situació econòmica de moltes famílies i dels increments que s’estan produint en àmbits com el del consum energètic i, per aquest motiu, ens sembla un exercici de responsabilitat congelar un any més les ordenances fiscals”.

El regidor de Serveis Econòmics de Salt, Toni Vidal, afirma: “Donem valor al fet que estem fent un esforç per no afectar la butxaca dels saltencs i les saltenques i, al mateix temps, continuem adaptant les ordenances a les necessitats de cada moment i a les que es generen per l’activitat que estem projectant, com per exemple amb el Canal”.

En aquest sentit, i dins la línia de treball de modernització i impuls del Centre d’Arts Escèniques, s’han adequat les taxes a les necessitats de les noves sales d’assaig de l’equipament cultural.

D’altra banda, al Viver d’Empreses es continuaran bonificant els tres primers mesos de llogueren activitats de nova creació i es consolida la nova modalitat de lloguer d’espais, en aquest cas dirigida a activitats ja consolidades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats Units

La policia assalta la universitat de Califòrnia per desallotjar els manifestants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona