Política

iran

L’ONU vota dimecres l’expulsió de l’Iran de la seva Comissió de la Dona

La vicepresidenta estatunidenca, Kamala Harris, considera que la presència de l’Iran desacredita la integritat dels membres de la comissió i el seu treball

L’ONU votarà aquest dimecres una proposta dels Estats Units per expulsar l’Iran de la Comissió sobre la Condició de la Dona en resposta a la repressió de les protestes deslligades arran de la mort d’una jove detinguda per portar mal posat el vel.

La decisió la prendrà el Comitè Econòmic i Social de Nacions Unides, que els seus 54 estats membres tindran davant seu un esborrany de resolució que critica la reacció de Teheran davant les mobilitzacions i denuncia que les seves polítiques són “flagrantment contràries als drets humans de les dones i nenes i al mandat de la Comissió”.

El text, d’aprovar-se, comportarà l’expulsió de l’Iran d’aquest òrgan pel que queda del seu actual mandat, que es va iniciar enguany i conclou en 2026.

La Comissió sobre la Condició de la Dona és el principal fòrum de Nacions Unides sobre igualtat de gènere i està compost per 45 països, que celebren cada primavera les seves reunions anuals a Nova York.

Washington va anunciar el passat 2 de novembre la seva intenció de buscar l’exclusió de l’Iran d’aquest òrgan per la violenta resposta a les protestes que sacsegen el país.

Segons va dir llavors la vicepresidenta estatunidenca, Kamala Harris, l’Iran no és “apte” per a participar en aquesta comissió a causa de la seva vulneració dels drets de les dones i la “brutal” repressió de les protestes que van esclatar després de la mort el 16 de setembre de la jove iraniana Mahsa Amini, detinguda amb l’argument que no portava col·locat correctament el vel islàmic

“La sola presència de l’Iran desacredita la integritat dels membres de la comissió i el seu treball per avançar en la seva missió”, va argumentar Harris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" contra el nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar

Nogueras fa aterrar Sánchez

Madrid
Johnny Rubio
Cap de l’oposició Més Fontcoberta

“Des de l’oposició estem aconseguint canvis”

Fontcoberta