Política

llengua

El Parlament Europeu cooperarà amb el Consell d’Europa en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries

El text inclou una menció a la immersió lingüística com a forma de transmissió de la llengua

L’Eurocambra defensa cooperar amb el Consell d’Europa en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries. En un informe aprovat aquest dimarts sobre la relació institucional amb el Consell d’Europa, els eurodiputats remarquen la “importància” de treballar particularment en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries perquè, subratllen, “aquest objectiu no es pot aconseguir sense una coordinació adequada amb el Consell d’Europa”.

El text indica que la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries és “l’element legal clau” per promoure l’ús de les llengües regionals i minoritàries en la vida privada i pública, així com en l’ensenyament a través, entre d’altres, de la immersió.

Pel que fa a la llengua, el text remarca que la diversitat lingüística és “un valor fonamental de la UE” i que les institucions europees han de donar suport als estats en l’ensenyament de les seves llengües. També subratlla que els estats tenen “l’obligació de respectar, salvaguardar i reforçar la diversitat cultural i lingüística”.

En aquest sentit, l’Eurocambra apunta que els organismes del Consell d’Europa poden ser “extremadament útils” a l’hora d’assolir l’objectiu de respectar i protegir la diversitat lingüística. A més, l’informe aprovat pels eurodiputats insisteix a la Comissió Europea i el Consell que han de “reforçar la cooperació” amb el Consell d’Europa per promoure la diversitat cultural.

L’informe ha tirat endavant amb 494 vots a favor, 76 en contra i 76 abstencions. La gran part dels eurodiputats del Partit Popular Europeu han votat a favor del text, excepte set membres del grup que s’han abstingut. Els socialdemòcrates han votat en bloc a favor del text, igual que els Verds i els liberals de Renovar Europa. La major part dels vots en contra han vingut dels ultradretans d’Identitat i Democràcia i dels Conservadors i Reformistes Europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona