Política

Jiménez (PSC) continua amb nous socis a Castell i Platja d’Aro

El nou govern amb Junts, que va rebre el vot de confiança de Giraut (BNC), anuncia també el nou cartipas

Maurici Jiménez i Ruiz (PSC), ha estat proclamat alcalde quatre anys més a Castell i Platja d’Aro amb la majoria absoluta que li garanteix el nou pacte amb Junts: un total de 12 vots (6 del PSC i 4 regidors dels d’Imma Gelabert), que també formen part de l’equip de govern després del pacte subscrit entre les dues forces polítiques, però també dels 2 del Bloc Nacionalista Català BNC, de l’oposició. En el mandat anterior (2019-2023), Maurici Jiménez també va ser alcalde amb un pacte tripartit amb ERC i La Vall d’Aro En Comú.

El nou cartipàs el formaran: Maurici Jiménez (PSC), alcalde, regidor de Seguretat Ciutadana, Serveis Interns i Comunicació. Imma Gelabert, 1a tinent d’alcalde, regidora de Turisme, Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació. Mònica Ríos (PSC), 2a tinent d’alcalde i regidora d’Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans. Lluís Pujol (Junts), 3r tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda i Patrimoni. Josep Amat (PSC), 4t intent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Obres. Pilar Rojos (Junts), 5a tinent d’alcalde i regidora d’Activitats Econòmiques, Via Pública i Infància. Maria Blanco (PSC) regidora de Cultura, Tradicions i Educació; Marc Medina (PSC), regidor d’Esports i Salut; Daniel Riera (PSC) regidor de Serveis, Mediambiental i Benestar Animal; i Joan Amat (Junts), regidor de Joventut, Noves Tecnologies, Administració Digital i Mobilitat.

Vuit grups polítics municipals

S’inicia així el dotzè mandat des de la restauració de la democràcia. En aquests quadriennis l’Ajuntament ha tingut quatre alcaldes i una alcaldessa, Ramir Pons (1979-1987), Anicet Clara (1987-1991), Joan Giraut (1991-2009 i 2011-2019), Dolors Padilla (2009-2011), i Maurici Jiménez (2019-2023) que continuarà en el càrrec. En els propers quatre anys, les ciutadanes i ciutadans tindran 17 representants -9 regidors i 8 regidores-, de vuit grups polítics municipals: s’estrenen BNC (2 representats), Partit Autònoms (1 regidor) i Vox (1 regidora); però no hi serà Ciutadans (que tenia un regidor el darrer mandat); i es mantenen amb un representat ERC, SOM i La Vall d’Aro En Comú (les candidatures de PP i ARA Pacte Local no van assolir regidor).

Continuïtats, estrenes i comiats

En darrera convocatòria electoral el grau de participació a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró va ser del 48’03% del cens, amb l’emissió de 3.599 vots; d’aquests 1’29% van ser nuls i 1’04% en blanc. De les deu candidatures presentades, vuit han aconseguit representació al consistori i dues no ho han assolit. La formació més votada ha estat PSC 1.030 vots (28’96%) que assoleix 6 regidors -un més que fa quatre anys-; i tot seguit Junts 665 vots (18’70%) i 4 regidors (un menys que la darrera convocatòria); BNC 387 vots (10’88%) i 2 regidors. Tot seguit hi ha cinc formacions amb 1 regidor cadascuna: Som 297 vots (8’35%), ERC 248 vots (6’97%), Partit Autònoms 240 vots (6’74%), La Vall d’Aro Em Comú 214 vots (6’01%) i Vox 199 vots (5’59%).

Repeteixen de la legislatura anterior Maurici Jiménez, Mónica Ríos i Josep Amat (PSC); Pilar Rojas (Junts); Joan Giraut (BNC -abans amb Junts-), Sònia Sànchez (Som), Montse Rovira (ERC) i Pedro Torres (La Vall d’Aro En Comú). Retornen després d’un mandat Imma Gelabert i Lluís Pujol (Junts); i s’estrenen Maria Blanco, Marc Media i Daniel Riera (PSC), Joan Amat (Junts), Ofelia Casteillo (BNC), Aitor Tendero (Partit Autònoms) i Sandra Moya (Vox). En relació al mandat anterior no hi seran Carles Méndez i Pilar Ferrero (PSC); Joel Masdeu -substituït per Emma Gimbernat- i Mònica Mir (Junts); Joan Barceló i Jenny Xufré (ERC), Adrià Tauler (Som) i José Luís Villa (Ciutadans) i Christian Prat (primer a Junts i després regidor no adscrit).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona