Política

EDUCACIÓ

Un total de 1.520 docents més per al curs vinent

El govern va aprovar ahir una ampliació de la plantilla del Departament d’Educació amb un total de 1.528 docents, amb els quals no només pretén garantir l’escolarització dels ensenyaments obligatoris, sinó també reforçar l’escola inclusiva, a la qual destina 297 professors del total. El pressupost per poder assumir les noves incorporacions és de 78,5 milions d’euros. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, va destacar que aquesta nova incorporació, independentment de la variació del nombre d’alumnes, s’afegeix a la dels dos últims cursos i que al final seran més de 7.000 docents “que contribuiran a reforçar el sistema educatiu”. El departament va aprovar dotar de nova plantilla els nous serveis territorials del Penedès i de l’Alt Pirineu i Aran, i es reforçarà el personal d’administració i serveis dels centres educatius.

L’anunci es produïa unes hores abans d’iniciar-se el ple monogràfic sobre el sistema educatiu que es va ajornar fa dues setmanes, i al qual ja va assistir la nova consellera d’Educació, Anna Simó, en substitució del qüestionat Josep Gonzàlez-Cambray. Tant Simó com el mateix president, Pere Aragonès, van constatar la voluntat de l’executiu republicà d’“enfortir” o “refer confiances” amb la comunitat educativa, minuts abans que els sindicats educatius Ustec, CGT i la UGT, així com la plataforma d’interins docents Pindoc, es concentressin davant del Parlament per reclamar a Simó que pacti amb ells la reversió de les retallades laborals i l’augment i l’estabilització de les plantilles. No descarten anunciar vaga de cara a l’inici del curs vinent si no hi ha un canvi.

El primer a parlar en el ple va ser el president del grup de Junts, Albert Batet, com a promotor de la sessió monogràfica, que va oferir “mà allargada” per revertir la desconfiança amb la comunitat educativa o per fer un “pla de xoc” que reverteixi les dades sobre fracàs escolar i l’elaboració d’un pacte nacional per protegir el model d’escola catalana dels “atacs” de l’Estat espanyol.

Aragonès va admetre que calia “més reconeixement als mestres”, que estan sotmesos a una exigència social excessiva i no poden ser l’“ase dels cops de tot allò que no funciona com ens agradaria”. També va fer una crida a “reforçar” el model d’escola catalana davant de tots aquells que volen “imposar l’educació en castellà a Catalunya”. La nova consellera, per la seva banda, va mostrar la voluntat de revertir les retallades i de tancar un calendari amb els sindicats, a més d’anunciar que hi haurà un segon procés d’estabilització de 27.000 places a partir del setembre. Simó es va mostrar partidària de la idea de fer un gran acord de país perquè l’escola catalana sigui “una institució d’equitat i igualtat d’oportunitats”.

L’oposició en bloc va demanar un canvi de rumb al capdavant de la conselleria, però el PSC va allargar la mà a Simó per fer un canvi de model de governança. El diputat de la CUP Carles Riera va censurar els discursos “força cofoistes, amb poca autocrítica i gairebé cap proposta nova” i va retreure a la consellera que no hagués arribat al ple amb un acord amb la comunitat educativa.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2306142-un-total-de-1-520-docents-mes-per-al-curs-vinent.html

2306142

LA XIFRA

78,5
milions
és el cost total que tindrà per al govern català l’increment en 1.528 places de la plantilla de personal per al curs que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ