Política

turquia

Turquia condemna la crema d’un exemplar de l’Alcorà a Suècia

El govern turc ha qualificat el fet “d’escandalós” i ha insinuat que no ajuda a aixecar el seu veto a l’entrada del país nòrdic a l’OTAN

El govern del president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha qualificat d’“escandalós” i “menyspreable” la crema pública d’un exemplar de l’Alcorà aquest dimecres a Suècia i ha relacionat l’incident amb el veto de Turquia a l’entrada del país nòrdic a l’OTAN. “Especialment, abans de la cimera de l’OTAN (17 i 18 de juliol), les autoritats de Suècia, país que vol ser aliat de Turquia, haurien de posar fi a la il·legalitat i les provocacions que tenen lloc en el país sota l’aparença de llibertat, i adoptar les mesures necessàries”, ha declarat el ministre de Justícia, Yilmaz Tunc. El ministre ha qualificat d’“escandalós” que la policia sueca hagi permès la crema aquest dimecres d’un exemplar de l’Alcorà davant una mesquita a Estocolm. Tunc no ha estat l’únic membre del govern turc en criticar l’acte. “És inacceptable que es permetin aquests actes amb el pretext de la llibertat d’expressió”, ha dit per la seva banda el cap de la diplomàcia turca, Hakan Fidan, que ha qualificat la crema de l’exemplar de l’Alcorà de “menyspreable”. Un individu ha cremat aquest dimecres un exemplar de l’Alcorà davant una mesquita a Estocolm, en el primer acte d’aquest tipus autoritzat per la policia sueca després que els tribunals haguessin revocat recentment una prohibició anterior de les autoritats apel·lant motius de seguretat.

L’acte, al qual han assistit unes 200 persones, ha transcorregut sense incidents greus.

La crema d’un exemplar de l’Alcorà el gener passat davant l’ambaixada turca a càrrec de l’ultradretà de dobla nacionalista danesa i sueca Rasmus Paludan va provocar una dura protesta de Turquia, que manté el bloqueig a la ratificació de l’ingrés de Suècia a l’OTAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona