Política

ERC defensa la seva capacitat de negociació

Els republicans reivindiquen que entre abstencions i vots afirmatius s’ha negociat i votat el 89% de les 182 iniciatives legislatives plantejades pel Govern Espanyol

Sant Julià de Ramis ha acollit aquest dimarts l’acte central d’Esquerra Republicana, on ha aprofitat per reivindicar la feina feta a Madrid durant aquest darrer mandat. “Entre abstencions i vots afirmatius s’ha negociat i votat el 89% de les 182 iniciatives legislatives plantejades pel Govern Espanyol, mentre que Junts no n’ha negociat cap i ha permès que se’n tiressin endavant el 85%” ha afirmat el número dos al Congrés, Joan Maragall. També va aprofitar per un repàs a les mesures aconseguides a Madrid per Esquerra: “Els presos i preses dormint a casa seva; l’eliminació del delicte de sedició; la millora de les pensions, apujant-les segons l’IPC i assegurant més drets als i les pensionistes; una llei d’habitatge, que frena l’augment abusiu dels preus dels lloguers; defensar la igualtat i protegir els drets de les persones trans; o protegir el català a l’escola i a les plataformes audiovisuals. No hem d’oblidar que gràcies a la feina d’Esquerra Republicana hem pogut derogar la llei Wert i assegurar la immersió lingüística”.

Durant l’acte, presentat per la número 3 al Congrés i regidora de l’Escala, Etna Estrems, també ha intervingut el candidat republicà al Senat, Jordi Martí Deulofeu, que ha recordat que “a Madrid, malgrat tot, hi anem perquè algú ha de fer la feina. En un moment en què els populismes redueixen els debats a blancs i negres, quan les propostes d’algunes formacions polítiques recorden vells temps, nosaltres tenim el compromís, la determinació i l’obligació, malgrat tot, d’aconseguir que la nostra gent visqui el millor possible”.

Per la seva banda, el filòsof i polític, Josep-Maria Terricabras, número 2 al Senat pels republicans gironins ha fet una crida a la mobilització “hem de ser conscients que anem a Madrid perquè allà hi ha el poder. No podem fer veure que no és així. Allà hi ha jutges, militars, hi ha el CNI…i els nostres enemics. Si poguessin, aquests adversaris, en tots els camps, ens liquidarien. Tots ells, no només Vox i el seu amo, en Feijóo. No ens pensem que és simplement aquests de Sumar, i el seu amo el PSOE. No, tots. Fan una mica de bona cara quan no els queda més remei”. Així mateix ha afirmat que “mentre tenim una democràcia imperfecte el que hem de lluitar és per millorar-la”.

A l’acte també ha intervingut la candidata del Jovent Republicà, número 5 a la llista d’Esquerra per Girona al Congrés, Berta Guinó, que ha remarcat “que aquestes eleccions són una nova maniobra de Pedro Sánchez per salvar la cadira. No li importa que la dreta i l’extrema dreta puguin arribar a governar, fins i tot li va bé al seu partit”. Guinó ha reivindicat la necessitat de la mobilització “per aturar el feixisme” i que “des del Jovent Republicà volem avançar cap a una societat socialista, que acabi amb la desigualtat de classes, que posi la vida al centre i que garanteixi avenços socials. El Jovent Republicà, a més de ser fre del feixisme, també som aval per defensar totes aquelles mesures en clau juvenil, catalanista, ecologista, socialista, republicana i feminista”.

Finalment també ha intervingut el número 3 per Barcelona al Congrés, Francesc Marc Álvaro que ha explicat per quin motiu ha decidit fer el salt a la política “per responsabilitat. I també sóc aquí per curiositat, com a periodista soc com els gats, em perd la curiositat. Em van oferir veure què passava a l’altra banda, entrar al cor de la bèstia, i vaig dir, som-hi!”. “Ens juguem la independència i la pervivència de la nació, i el laboratori de destrucció de la nació està essent les Illes Balears i el País Valencià”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA