Política

canvi climàtic

Els científics conclouen que l’onada de calor és “gairebé impossible” sense el canvi climàtic

Un estudi deixa clar que l’escalfament global causat per l’home està destruint vides

La crisi climàtica provocada per l’home és innegablement la culpable de les onades de calor que asfixien Europa i els Estats Units, segons els científics. Unes temperatures extremes que haurien estat “pràcticament impossibles” sense l’escalfament global provocat per la crema de combustibles fòssils, segons conclou un estudi del grup World Weather Attribution (WWA) publicat aquest dimarts. L’escalfament global causat per l’home també va fer que l’onada de calor asfixiant que afecta des de fa dies a la Xina sigui cinquanta vegades més probable.

Les conclusions de l’estudi deixen molt clar que l’escalfament global causat per l’activitat humana ja està destruint vides i mitjans de subsistència arreu del món, la qual cosa fa que la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle sigui cada vegada més urgent. Un estudi recentment publicat, calculava que 61.000 persones havien mort per causes relacionades amb les onades de calor l’any passat a Europa.

“Aquest estudi confirma el que ja sabíem. Mostra de nou quant influeix el canvi climàtic en el que estem experimentant actualment”, ha dit Friederike Otto de l’Institut Grantham per al Canvi Climàtic i el Medi Ambient de l’Imperial College London. “El món no ha deixat de cremar combustible fòssil, el clima continua escalfant-se i les onades de calor tornant-se cada vegada més extremes”, afegeix l’experta.

Les onades de calor han estat 2,5 graus més calorosos al sud d’Europa; dos graus més caloroses a l’Amèrica del Nord i dos graus més a la Xina, en comparació amb el que hauria estat si l’home no hagués escalfat l’atmosfera mitjançant l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Si la temperatura mitjana mundial augmenta dos graus per sobre dels nivells preindustrials, es produiran onades de calor cada dos a cinc anys, segons els científics.

Europa, en particular, s’està escalfant més ràpidament que la mitjana mundial perquè es troba entre les regions de l’Àrtic i el desert del Sàhara, cada cop més càlides.

Segons l’experta, però aquestes “onades de calor no són una evidència d’un escalfament descontrolat o d’un col·lapse climàtic. Encara hi ha temps per assegurar un futur segur i saludable, però cal urgentment deixar de cremar combustibles fòssils”, destaca l’experta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona