Política

L’ANC lamenta els pactes de Junts i ERC amb el PSOE

L’entitat considera que “blanquegen l’Estat” a Europa

L’ANC lamenta els acords als quals han arribat ERC i JxCat amb el PSOE per la presidència de la Mesa al Congrés. En un comunicat, l’entitat els defineix com a “pactes de rebaixa” i lamenta que “blanquegen l’Estat davant Europa”. També considera que facilitar la constitució de la Mesa suposa “entrar en el joc” de qui vol que els catalans siguin “súbdits” i que aquesta estratègia no durà a la independència. L’organització liderada per Dolors Feliu també alerta del “perill de perdre de vista l’objectiu de la independència” i assenyala que “només el bloqueig de les institucions espanyoles pot precipitar la fallida de l’Estat i abocar els partits a la necessitat de resoldre el conflicte català si volen governar”.

“Entenem el bloqueig com una estratègia per aconseguir la independència, i no com una finalitat en si mateixa o una tàctica per aconseguir un millor posicionament dels partits en la partida estatal”, argumenten. I raonen que “entrar en dinàmiques estatals d’eixos dreta-esquerra” mai ha servit al moviment.

L’ANC detalla que facilitar la constitució de la mesa “a canvi de prebendes institucionals”, com la constitució de grup propi dels partits independentistes, és “fer prevaldre la tàctica partidista fent-la passar per damunt dels interessos i necessitats de la nació”. “No és en cap cas una opció amb prou calat polític com per fer evident el conflicte amb Catalunya ni és una opció que generi la necessitat de resoldre’l”. Sobre les comissions d’investigació de Pegasus o dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A i l’impuls del català a l’Estat i a la UE, l’Assemblea diu que “no és una opció creïble per part de l’Estat, que incompleix sistemàticament qualsevol compromís”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona