Política

Sabater (CUP): “L’amnistia i l’autodeterminació són indestriables”

La diputada de la CUP adverteix a Salvador Illa que “negar el dret a votar és el que trenca la convivència i la concòrdia”

“Abans era Antes roja que rota. Ara és Antes fatxa que rota i això és el que defensen vostès”

“Referèndum o referèndum”. Així de contundent s’ha mostrat la diputada de la CUP, Dolors Sabater, durant la seva intervenció avui en el debat de política general al Parlament de Catalunya on ha deixat ben clar que per als anticapitalistes “amnistia i autodeterminació són indestriables”.

En aquest sentit, ha tingut paraules dures cap al líder del PSC, Salvador Illa que aquest matí ha dit que abans del referèndum prefereix eleccions. “Abans era Antes roja que rota. Ara és Antes fatxa que rota i això és el que defensen vostès”, li ha etzibat a Illa, a qui ha acusat de trencar el pacte social que diuen defensar. “Negar aquest anhel, que té el suport del 80% dels catalans, és el que sí trenca la convivència i la concòrdia. La trenquen vostès. Votar no es un delicte, no divideix”, ha subratllat Sabater.

La presidenta de la CUP ha definit el que per aquest grup parlamentari significa l’amnistia i que no es redueix als presos polítics ni a les persones imputades pels fets de l’1-O. Per la CUP una llei d’amnistia ha d’incloure també “a tots aquells que han defensat drets socials, com el dret de l’habitatge, l’antifeixisme o el feminisme”.

Del que es tracta per la CUP és de “ tornar a posar el focus de la sobirania en el Parlament. Per tornar a posar la política catalana al centre” i entre les resolucions que presenten està la de la recuperació de la llei de mesures urgents per a la reducció dels preus del lloguer tombada pel TC o una energètica pública “que garanteixi el dret a l’energia sense enriquir els grans monopolis”. I també derogar la llei del 25% pel que fa a la llengua, totes elles, ha insistit Sabater, que “busquen materialitzar drets que es vulneren en els cosos i les vides de les persones d’aquest país” perquè “no ens podem permetre la república catalana sense drets ni justícia social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona