Política

Sánchez diu que després del “teatret” de Feijóo treballaran per “una investidura real”

El president espanyol en funcions no fa cap esment a l’amnistia ni el referèndum que li exigeixen ERC i Junts

El líder del PP creu que el referèndum és “un esquer” per no parlar de l’amnistia

Després del fracàs de la investidura del popular alberto Núñez Feijóo el líder del PSOE i president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha participat en un acte a la Rinconada, a Sevilla, en el que ha qualificat de “teatret” els trenta dies des que es va constituir el Parlament fins a la investidura fake que ha protagonitzat el lider del PP i ha assegurat que “ara treballarem per a una investidura real”

Sánchez ha assegurat que “ens veiem amb més forces i arguments que mai perquè hi hagi quatre anys més de govern progressista”, que, això sí, no ha fet cap al·lusió a l’amnistia ni a la línia vermella de l’autodeterminació i el referèndum que li exigeixen ERC i Junts, i que van escenificar divendres al Parlament aprovant una proposta de resolució. Sánchez ha continuat amb la crítica cap al líder del PP. “Diu que no és president del govern perquè no vol. Està tan acostumat a mentir a tothom que es menteix a si mateix”, ha ironitzat Sánchez.

“Nosaltres, els socialistes, sí que volem i treballarem per a una investidura real, no postissa, que porti quatre anys més d’avenços socials, drets, convivència i concòrdia”, ha enumerat el líder del PSOE entre aplaudiments de la militància que ha omplert el recinte amb més de 2.500 persones.

De fet, la crítica de Sánchez cap al president del PP ha anat més enllà. “Feijóo ha retorçat el mandat del cap de l’Estat, l’activitat del Congrés i la Constitució, però no per ser investit president sinó per atrinxerar-se com a líder del PP”, l’ha acusat el president espanyol en funcions. “La gran diferència entre PSOE i PP és que nosaltres no repartim carnets de constitucionalisme i nosaltres sí que complim amb la Carta Magna tots els dies de l’any”, ha assenyalat Sánchez, que ha tornat a retreure als populars que tinguin “segrestat” el poder judicial des de fa cinc anys. Segons Sánchez a Espanya hi ha més “convivència i concòrdia”.

El líder del PSOE ha celebrat que gràcies al poder democràtic a Espanya i a la investidura fallida de Feijóo “no hi haurà un govern amb Abascal de vicepresident”. “Per al futur d’Europa és fonamental que a Espanya hi hagi un govern progressista”, ha reflexionat en veu alta Sánchez. “Avui no comença res, sinó que continua tot”, ha conclòs el líder del PSOE.

Prèviament, havia intervingut la vicesecretària general del PSOE i ministra d’Hisenda en funcions, Maria Jesús Montero, que ha acusat Feijóo de “no tenir cap projecte de país”. “Hem vist un líder del PP derrotat, que no té un projecte de país, ni propostes, ni idees i ni alternatives”, ha carregat Montero. “Des del 23-J, el PP sabia que no podria governar. Ho han disfressat de dignitat, però només són matemàtiques”, ha conclòs la ministra d’Hisenda en funcions.

Feijóo si que parla d’amnistia

Si que ha parlat d’amnistia i referèndum Feijóo en una intervenció al Fòrum A Toxa, a Galícia, per assegurar que la possibilitat de pactar un referèndum d’independència és “un esquer perquè no es parli de l’amnistia”.

El popular ha remarcat que tenia “el deure” de presentar-se a la investidura perquè, segons ha recordat, li havia encomanat el rei Felip VI perquè va guanyar les eleccions, i considera que havia “d’exercir aquesta responsabilitat amb dignitat”. També ha posat en valor que no hagi “cedit a cap xantatge” perquè, segons ha advertit, si algun candidat ho fa “serà un president en llibertat condicional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries