Política

veneçuela

La fiscalia de Veneçuela dicta una ordre de detenció contra Guaidó

L’acusa de “traïció” i “usurpació”

El fiscal general de Veneçuela, Tarek William Saab, va anunciar aquest dijous que el Ministeri Públic ha emès una ordre de detenció contra l’opositor Juan Guaidó, exiliat als Estats Units des de l’abril passat, a qui acusa de diversos delictes, entre ells traïció, usurpació de funcions i legitimació de capitals. En una declaració davant la premsa recollida per l’agència Efe, Saab ha explicat que, a més de dictar l’ordre d’arrest, tres fiscals designats pel cas sol·licitaran l’activació de l’alerta vermella a Interpol.

El fiscal ha explicat que l’investigat va fer servir recursos de la petroliera estatal Petrolis de Veneçuela (PDVSA) “per finançar-se, pagar les seves despeses legals” i va “obligar” a la companyia a “acceptar els seus termes de refinançament”, tal com hauria revelat un tribunal nord-americà.

“Es revela que la banda de Juan Guaidó, i ell personalment, va utilitzar la figura d’un govern fictici de manera premeditada i va causar pèrdues a l’Estat veneçolà per valor d’uns 20.000 milions de dòlars (uns divuit mil milions d’euros)”, ha precisat el fiscal.

“Els qui en algun moment van creure en aquesta persona i van sortir al carrer a favor seu, veuen que els va sortir carabassa, robant i segrestant”, ha afegit Saab en la roda de premsa, en la qual ha assenyalat que es tracta, d’una banda, organitzada que buscava lucrar-se mitjançant testaferros o familiars. El fiscal ha explicat que l’investigat va utilitzar recursos de la petroliera estatal Petrolis de Veneçuela (PDVSA) “per finançar-se, pagar les seves despeses legals” i va “obligar” a la companyia a “acceptar els seus termes de refinançament”, tal com hauria revelat un tribunal nord-americà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles