Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

HRW denúncia l’ús de fòsfor blanc per part d’Israel tant a Gaza com a Líban

L’organització adverteix de les greus lesions que pot causar entre la població civil, ja que provoca cremades importants

Recorda que l’ús d’aquest tipus de material viola el dret internacional

L’exèrcit israelià ha utilitzat fòsfor blanc, una arma prohibida per la legislació internacional pels danys que provoca en els civils, tant a Gaza com al Líban. Així ho ha denunciat aquest dijous l’ONG Human Rights Watch (HRW), que alerta sobre els riscos de “lesions greus i de llarga durada” que causa el seu ús en bombardejos.

L’organització de drets humans ha verificat una sèrie de vídeos enregistrats els dies 10 i 11 d’octubre i que “mostren múltiples ràfegues de fòsfor blanc disparades amb artilleria sobre el port de la ciutat de Gaza i dues localitats rurals al llarg de la frontera entre Israel i el Líban, i ha entrevistat dues persones que van descriure un atac a Gaza”.

El fòsfor blanc és una substància química que es dispara en projectils, bombes i coets d’artilleria i s’encén en ser exposada a l’oxigen, provocant una reacció química que genera una temperatura intensa de 815 graus Celsius.

Produeix llum i un fum dens que s’utilitzen amb propòsits militars, però també provoca lesions atroces en contacte amb les persones, ja que causa cremades greus que sovint arriben fins als ossos i són difícils de curar.

L’ús del fòsfor blanc contra persones està prohibit des del 1997 per la Convenció de Ginebra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia