Política

Vilagrà adverteix Sánchez que no s’avança en la negociació

La consellera de la Presidència alerta que les carpetes sobre finançament i Rodalies estan “verdes”

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha llançat un advertiment a Pedro Sánchez si vol ser investit com a president del espanyol, en assegurar que no s’estan produint avanços a les carpetes per al traspàs de Rodalies o la reversió del dèficit fiscal i la millora del finançament.

Juntament amb la consellera d’Economia, Natàlia Mas, s’ha reunit al Parlament amb representants de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Col·legi d’Economistes de Catalunya, en el marc dels contactes que el govern està tenint diferents agents econòmics catalans, com ja va fer amb CCOO i la UGT i les patronals Foment del Treball i Pimec. Vilagrà ha relatat que han analitzat amb aquests agents econòmics la situació de les negociacions, respecte de les quals ha admès que l’amnistia “està molt avançada” i l’executiu català la dona “per descomptada”, mentre que la carpeta per transitar cap a un eventual referèndum “no avança” com ells voldrien.

Però en allò que Vilagrà ha evidenciat especialment la seva preocupació ha estat en l’apartat relatiu al traspàs de Rodalies i la fi del dèficit fiscal de Catalunya, les altres exigències del Govern i d’ERC en aquesta negociació.

“Les negociacions estan en una situació que podríem qualificar de verdes. No avancen”, ha alertat la número dos del president Pere Aragonès. Segons Vilagrà, en la reunió d’avui les dues entitats econòmiques s’han mostrat “alineades” amb la petició de “revertir el dèficit fiscal intolerable” i ha explicat que la Cambra de Comerç també ha “reivindicat” el traspàs integral del servei de Rodalies a Catalunya.

De la seva banda, Mas s’ha referit sobretot a la carpeta del finançament, en recordar que Catalunya pateix un dèficit fiscal de 22.000 milions d’euros, cosa que equival a “un 9,6 % del PIB, situació que “no és sostenible”, sobretot quan es compara, ha dit, amb regions com Califòrnia, Massachusetts, Alberta, Ontario o Flandes, el dèficit fiscal dels quals se situa “entre un 2% i un 4%”.

Les dues conselleres han censurat la manca de “transparència” de l’Estat sobre les xifres d’execució pressupostària a Catalunya el 2022, fet “inadmissible i sense precedents”, segons Mas. “És una obligació de l’Estat i no acaba de donar resposta”, ha afegit Vilagrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona