Política

Aragonès sobre l’amnistia: “No és un punt i final, no es tanca el conflicte

El president de la Generalitat assegura que ha d’anar acompanyada d’una nova fase que permeti “abordar el conflicte de sobirania amb l’Estat”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que la llei de l’amnistia és “una gran victòria”, però ha advertit que s’ha de tenir clar que “no és un punt i final, no es tanca el conflicte perquè no ho pot tancar”, ja que “estaríem exigint a l’amnistia que produís uns efectes que no pot produir”. El president ha assegurat que “el conflicte es tancarà amb democràcia” i “reconeixent els drets nacionals de Catalunya”.

En l’acte International Experiences of Amnesties in Conflict Resolution, que organitza el govern sobre experiències internacionals d’amnistia en la resolució de conflictes, Aragonès ha recordat que ja van dir que “era inevitable” que l’amnistia “per a tots els represaliats sense excepció” fos una realitat, però ha afegit que ha de servir per avançar i ha d’anar acompanyada d’una nova fase que permeti “abordar el conflicte de sobirania amb l’Estat” i d’altres mesures que s’han concretat avui com l’acord del traspàs de Rodalies o de mesures per combatre el dèficit fiscal. En qualsevol cas ha manifestat que “hem conquerit un nou impossible” i “hi guanya Catalunya”.

El president ha posat de relleu que “és l’hora d’avançar cap al referèndum” i ha destacat la importància que partits de l’Estat reconeguin que l’1 d’octubre es va produir un “xoc de legitimitats” perquè “legitima la posició d’aquells que ho van donar tot perquè Catalunya pogués decidir”. Per a Aragonès la solució passa pel “reconeixement nacional del país”, trobar solucions i perquè “finalment la ciutadania decideixi”, en una negociació que ha de tenir “garanties” amb “mecanismes d’acompanyaments, verificació i seguiment” del procés de resolució del conflicte polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries