Política

política

Independents per Santa Coloma abandona el govern municipal

El grup Independents per Santa Coloma de Farners abandona l’equip de govern municipal i deixa sol i en minoria Junts. El trencament es produeix sis mesos després de l’aliança formada després de les darreres eleccions municipals, a partir de la qual Carme Salamaña, de Junts, va ser investida alcaldessa. El pacte amb els Independents representava una majoria de govern de 9 regidors –5 de Junts i 4 dels Independents– contra els 8 de l’oposició –CUP (4), ERC (3), PSC (1).

En el ple de dilluns passat, el cap del grup d’Independents de Santa Coloma, Pep Prat, va anunciar, en el moment en què es debatia l’aprovació dels pressupost del 2024, que la intenció de l’equip d’Independents era abandonar l’equip de govern. I hi va afegir: “Això no vol dir que, per responsabilitat política, deixem per tercer cop els pressupostos sense aprovar.”

La CUP, a través d’un comunicat, sosté que la renúncia es va fer durant la votació d’un pressupost “que imposava severes retallades a les regidories que encapçalen els independents”, però que “sorprenentment” hi van votar a favor. Manifesten també que eren coneixedors de les “tensions i desavinences” en el govern i la “incomoditat” dels regidors independents. Per la CUP, el trencament representa “l’oportunitat de revertir les polítiques” de l’actual govern en relació amb famílies nouvingudes i en l’externalització de serveis municipals o de gestió del personal de l’Ajuntament i denuncien també “la confusió vergonyant dels interessos personals de l’alcaldessa”. Aquest diari ahir no va poder localitzar el cap del grup independent, Pep Prat, ni tampoc l’alcaldessa, Carme Salamaña, perquè donessin la seva versió dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona