Política

PRÒXIM ORIENT

L’aviació israeliana torna a atacar el sud del Líban i mata un alt comandament de Hezbol·là

El primer ministre libanès ordena presentar una queixa al Consell de Seguretat de l’ONU

Israel ha atacat aquest dijous infraestructura militar de Hezbol·là en el sud de Líban després d’intensos bombardejos la vespra que van deixar almenys onze civils morts en el sud del Líban, el dia més mortífer a la frontera. La milícia xiïta Hezbol·là també va confirmar tres morts en les seves files, mentre que a Israel va morir una soldada per l’impacte d’un coet en la base militar de Safed, a 15 quilòmetres de la divisòria, que va deixar a més vuit ferits.

Els coets de Hezbol·là van penetrar més a l’interior d’Israel que de costum, arribant a Safed, i l’aviació israeliana també es va endinsar més a l’interior de Líban en els seus intensos bombardejos de represàlia a la tarda.

“Fa poc, avions de combat van atacar dotzenes d’objectius terroristes de Hezbol·là en l’àrea de Wadi Saluki, inclosos llocs de llançament, estructures militars i infraestructura terrorista”, va assenyalar l’Exèrcit israelià.

Hores abans, l’aviació israeliana també havia atacat posicions de la milícia xiïta en la zona de Labbouneh; així com en Taybeh durant la nit.

Hezbol·là ha reivindicat almenys dos atacs amb “armes apropiades” en les últimes hores, mentre que les alarmes antiaèries van sonar en diversos punts del nord d’Israel.

Un alt comandament de Hezbol·là mor en un atac

Aquest dimecres, Israel va atacar intensament “objectius de Hezbol·là” en àmplies zones del sud del Líban, algunes d’elles pertanyents a la seva força d’elit Radwan, encara que fonts libaneses van denunciar un atac amb dron en un edifici residencial a la ciutat de Nabatieh, on van morir vuit persones de la mateixa família.

En aquest atac, Israel ha assegurat aquest dijous haver matat un “alt comandant” de les forces Radwan, Ali Muhamad Aldbas, el seu comandant adjunt, Ibrahim Isa, així com un altre terrorista

L’Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN) ha confirmat avui que va ser en aquest mateix atac perpetrat per un avió de combat israelià en el qual van morir set civils, entre ells quatre nens.

Hores abans, una altra dona d’origen sirià i els seus dos fills havien mort en un altre bombardeig israelià en Suaneh, la qual cosa va convertir la jornada d’ahir en la més mortífera des que s’intensifiqués el foc travessat a la frontera el 8 d’octubre.

Queixa del Líban al Consell de Seguretat de l’ONU

El primer ministre libanès, Najib Mikati, ha ordenat aquest dijous presentar una queixa “urgent” contra Israel davant el Consell de Seguretat de l’ONU, després de l’alt nombre de morts civils de les últimes hores pels atacs israelians.

La frontera entre Israel i el Líban viu el seu major pic de tensió des de 2006 amb un intens intercanvi de foc durant més de quatre mesos que s’ha cobrat la vida d’almenys 278 persones, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat unes 199 baixes en les seves files, algunes d’elles a Síria.

A Israel han mort 19 persones en la davantera nord (13 soldats i 6 civils); mentre que a Líban han mort unes 259 persones, incloent-hi uns 29 integrants de milícies palestines, un soldat i 30 civils –entre ells nou menors i tres periodistes–, a més dels milicians de Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona