Política

guerra a gaza

L’exèrcit israelià assalta l’hospital de Khan Yunis

Les autoritats de Gaza denuncien una “situació catastròfica” dins de les instal·lacions

Eleven a 28.663 la xifra de morts a la Franja des de l’inici de l’ofensiva d’Israel, el 7 d’octubre passat

L’exèrcit israelià ha informat aquest dijous que efectius de les seves forces especials estan operant a l’interior de l’hospital Nasser, a Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza. Es tracta del principal entre sanitari operatiu a tot l’enclavament palestí i feia vint-i-cinc dies que es trobava assetjat per l’exèrcit israelià. Ignorant totalment els avisos del personal sanitari i de les organitzacions de defensa dels drets humans, les tropes israelianes han assaltat finalment aquest dijous l’hospital.

Soldats de les forces especials estan operant a l’interior del centre, segons informa un comunicat militar, en el qual s’indica que han entrat a l’hospital després d’obtenir informació del servei d’intel·ligència “d’activitat terrorista” en el seu interior i ’d’ocultació d’ostatges dins les instal·lacions, on també hi podria haver cadàvers de persones segrestades per Hamàs durant l’atac del 7 d’octubre passat a territori israelià.

Segons va informar hores abans el portaveu del Ministeri de Sanitat de Gaza, Ashraf al-Qudra, soldats israelians van assaltar el complex sanitari Nasser i van obligar a noves evacuacions. El departament gazià de Sanitat denuncia “una situació catastròfica” a l’interior de les instal·lacions mèdiques i assegura que hi ha “273 pacients que no es poden moure”, divuit dels quals 18 es troben ingressats a cures intensives i 35 en diàlisi.

A més, assegura que l’exèrcit israelià ha atacat diverses ambulàncies i tendes de campanya de desplaçats gazians que havien buscat refugi prop de l’hospital per la idea que seria un lloc segur. En les últimes imatges que arriben de l’hospital es veu, enmig d’un núvol de fum i pols i entre el so de trets i els crits dels pacients, el personal mèdic intentant dur els ferits en llitera per rebre tractament urgent, informa la cadena britànica BBC. Segons aquest mitjà, les imatges mostren escenes caòtiques a l’interior de l’hospital i informa que fonts mèdiques de dins el centre diuen que les forces israelianes han obert foc i han mort un pacient i ferit diverses persones més.

L’assalt s’ha produït en una nova jornada sagnant a la Franja de Gaza. En les últimes hores vuitanta-set palestins més han perdut la vida en aquest enclavament mediterrani i 104 més han resultat ferits, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de Sanitat gazià, que ha elevat a 28.663 la xifra de víctimes mortals a la Franja de Gaza des que Israel va llançar l’ofensiva bèl·lica, el 7 d’octubre passat, en resposta a l’atac de Hamàs a territori israelià en el qual van morir 1.200 persones i unes 240 van ser segrestades i dutes a la força a la Franja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES