Política

guerra a gaza

Egipte construeix una zona emmurallada a la frontera amb Gaza

Imatges via satèl·lit mostren un terreny envoltat d’un mur de formigó al nord-est de la península del Sinaí, que podria estar destinat a acollir desplaçats palestins en cas d’un atac israelià a Rafah

Les autoritats egípcies estan preparant una zona a tocar de la Franja de Gaza que podria acollir desplaçats gazians en cas que una ofensiva israeliana a gran escala contra la ciutat de Rafah i provoqui un èxode a través del pas fronterer, segons mostren imatges via satèl·lit fetes per l’empresa Planet Labs PBC i publicades aquest divendres.

Segons informa el diari The Wall Street Journal . Egipte construeix un gran mur de formigó a la seva frontera amb la Franja de Gaza per contenir una possible allau de palestins que fugen dels bombardejos israelians.

El diari, que cita com a fonts funcionaris egipcis i analistes de seguretat, assegura que les autoritats egípcies estan envoltant amb grans murs de formigó una àmplia zona de més de vint quilòmetres quadrats del desert del Sinaí, a tocar de la frontera amb Gaza.

Es tracta, segons la mateixa informació, d’un “nou complex” per reforçar la seguretat del país en el cas que “un gran nombre d’habitants de Gaza aconsegueixin entrar” si es desencadena una ofensiva israeliana en el sud de la Franja, a la ciutat fronterera de Rafah. El diari recorda que en els darrers mesos Egipte ja ha reforçat la seguretat al llarg de la frontera per mantenir allunyats els palestins, desplegant soldats i vehicles blindats i reforçant tanques.

El “nou complex” podria arribar a allotjar més de 100.000 persones, segons van dir funcionaris egipcis a The Wall Street Journal. Està envoltat de murs de formigó i de qualsevol assentament egipci i, segons aquestes fonts, s’han entregat en el lloc un gran nombre de tendes de campanya, encara sense muntar. La construcció d’aquesta zona de contingència es produeix mentre Israel continua amb la seva ofensiva militar a la Franja de Gaza i un augment de les preocupacions que l’exèrcit israelià desplegui una ofensiva a gran escala sobre Rafah, últim refugi per a més d’un milió i mig de desplaçats gazians.

Israel va llançar la seva campanya militar contra l’enclavament palestí el 7 d’octubre passat, en resposta a l’atac perpetrat per milicians de Hamàs a territori israelià que va causar 1.200 morts i unes 240 persones més van ser segrestades i dutes a la força a la Franja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries