Política

política

El govern espanyol avala l’indult com a complement a l’amnistia

El conseller de Drets Socials, Carlos Campuzano, va ser l’encarregat ahir d’obrir el meló del debat, revelant que l’executiu de Pedro Sánchez veuria bé indultar a tots aquells represaliats durant el procés que, per un motiu, o altre quedin fora de la llei d’amnistia. I avui ha estat un ministre de l’executiu de Pedro Sánchez —el de Transports Óscar Puente— qui ha avalat aquesta proposta i li ha donat categoria assegurant que “no seria cap disbarat el que planteja Campuzano”.

En declaracions als periodistes després d’inaugurar el tram de la via B-40 entre Viladecavalls i Olesa de Montserrat, el ministre ha defensat l’aprovació de l’amnistia per “estalviar feina a la justícia” i ha emfatitzat la voluntat de l’executiu del PSOE que “no hi hagi conseqüències de caràcter penal” pels independentistes perseguits. Puente també ha criticat els membres del PP partidaris de jutjar els implicats del procés per després indultar-los. “Em sorprèn que en el PP hi hagi qui digui ’que se sotmetin a judici i després els indultem’. Doncs home, estalviem-li el treball a la justícia, que molt sobrada de recursos tampoc està”, ha assenyalat el ministre. “Per això la llei d’amnistia és la solució més necessària i més convenient i més útil. Perquè, entre d’altres coses, el que farà és evitar un pelegrinatge judicial que porti al final a un indult. No té sentit. Si tenim tots clars el diagnòstic, fem la llei d’amnistia i evitem l’haver de sotmetre aquestes persones a judici”, ha agregat. Davant la negociació per a la llei d’amnistia amb Junts, el ministre ha demanat que “imperi la responsabilitat i el sentit comú”, amb l’objectiu “d’avançar per posar fi a aquest episodi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries